Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

VIORMON PLUS - Αξιοποιεί στο μέγιστο το παραγωγικό δυναμικό των φυτών!

Νέικος Ιωάννης | Technical Support Manager FARMA-CHEM S.A.
VIORMON PLUS - Αξιοποιεί στο μέγιστο το παραγωγικό δυναμικό των φυτών!

Ίσως κανένα άλλο προϊόν δεν είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με μια ελληνική εταιρεία, όσο το VIORMON PLUS με τη FARMA-CHEM SA. Είναι μία πορεία κοινή που ξεκίνησε πριν από 7 δεκαετίες περίπου, όταν ο Ιωάννης Μυλωνάς, ο ιδρυτής της Σ.Ι.Μ και μετέπειτα της FARMA-CHEM SA, έφερε μια νέα διάσταση στη βιοδιέγερση των φυτών με το VIORMON SL.

Από τότε η συνταγή του σκευάσματος τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε, μετεξελίχθηκε στο VIORMON PLUS, ένα ελληνικό προϊόν που όχι μόνο καταξιώθηκε στη συνείδηση του έλληνα γεωπόνου και αγρότη, αλλά ξεπέρασε με επιτυχία τα σύνορα της  χώρας μας.

Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και των επισιτιστικών αναγκών, απαιτεί από τη σύγχρονη γεωργία την εισαγωγή αξιόπιστων βιοδιεγερτών στα προγράμματα θρέψης και λίπανσης. Το VIORMON PLUS, έχοντας ολοκληρώσει ένα πρώτο κύκλο πειραματικών εφαρμογών κάτω από την εποπτεία ανεξάρτητων φορέων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε γεωργικά προηγμένες χώρες, αποδεικνύει ότι μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για υψηλή παραγωγικότητα κάτω από δύσκολες αβιοτικές συνθήκες.

Σύνθεση:

Το VIORMON PLUS περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό βιταμινών του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχείων, ενεργοποιημένο με επιλεγμένα οργανικά συστατικά (πολυαμίνες, glycine-betaine) και εκχύλισμα του φύκους Ecklonia maxima. Ο τρόπος παρασκευής και η ακριβής σύνθεση του σκευάσματος είναι πνευματική ιδιοκτησία της FARMA-CHEM SA και εξασφαλίζουν τη μοναδικότητα του σκευάσματος. Το προϊόν κυκλοφορεί ως  ΛΙΠΑΣΜΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Τρόπος Δράσης:

Το VIORMON PLUS είναι απαραίτητο σε όλα τα κρίσιμα στάδια ανάπτυξης (εμφάνιση ανθικών καταβολών, άνθηση, καρπόδεση, αλλαγή χρώματος, κονδυλοποίηση κ.α), ιδιαίτερα σε συνθήκες αβιοτικού στρες. Τα οργανικά συστατικά που περιέχει λειτουργούν με τους ακόλουθους τρόπους.

H Θειαμίνη (Βιταμίνη Β1)

✔ Λειτουργεί ως συνένζυμο σε αντιδράσεις μεταβολισμού αμινοξέων και υδατανθρακών.

✔ Ενισχύει την παραγωγή των φυσικών ορμονών σε συνθήκες θερμικού στρες.

✔ Ενδυναμώνει το Σύστημα Επίκτητης Αντοχής των φυτών (SAR).

✔ Το Νικοτινικό οξύ (Βιταμίνη Β3)

✔ Δρα ως αντιοξειδωτικό, ιδιαίτερα σε συνθήκες αλατότητας

Οι Πολυαμίνες

✔ Ρυθμίζουν την ανάπτυξη των ανθέων, την εμβρυογένεση και την ωρίμανση των καρπών, ιδιαίτερα σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες.

✔ Δρούν συνεργιστικά με τις αυξίνες στην ανάπτυξη νέων ριζικών τριχιδίων.

✔ Εκχύλισμα φύκους Ecklonia maxima

✔ Περιέχει φυσικές αυξίνες και κυτοκινίνες σε αναλογία 300:1.

✔ Βελτιώνει την βλαστικότητα της γύρης και την επιμήκυνση του γυρεοσωλήνα.

✔ Ενισχύει τη ριζοβολία.

✔ Προάγει τη βλαστική ανάπτυξη.

Πλεονεκτήματα:

✔ Διεγείρει τη δημιουργία ανθικών καταβολών.

✔ Βελτιώνει την ζωτικότητα του άνθους.

✔ Ενισχύει την καρπόδεση.

✔ Προστατεύει από το αβιοτικό στρες.

✔ Καθυστερεί τη γήρανση και την πτώση των φύλλων.

✔ Δρα συνεργιστικά με τις γιβερελίνες.

✔ Μεγιστοποιεί την παραγωγή.

Το Παρόν και το Μέλλον του VIORMON PLUS

Το VIORMON PLUS έχει καταξιωθεί ως ένας από τους πιο αξιόπιστους και αναγνωρίσιμους βιοδιεγέρτες-καρποδέτες στην Ελλάδα, με ταυτόχρονες εξαγωγές σε περισσότερες από 18 χώρες. Η FARMA-CHEM SA στήριξε το  προϊόν με τη διενέργεια 3  ανεξάρτητων πειραματικών εφαρμογών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στις Η.Π.Α το 2019 και 9 με την ANADIAG Hellas (Εικ.2) το 2020. Τα αποτελέσματα των πειραματικών πιστοποιούν ότι το VIORMON PLUS δίκαια κατέχει τη θέση ενός βιοενεργοποιητή που μεγιστοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες των καλλιεργειών σε όλα τα στάδια ανάπτυξής τους.

Αποκλειστικά από τη FARMA CHEM S.A.

 

Farmachem RG Logotype 400

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας