Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023

LEILI – H δύναμη του ωκεανού στο χωράφι!

FARMA-CHEM SA | Νέικος Ιωάννης, Technical Consultant FARMA-CHEM
LEILI – H δύναμη του ωκεανού στο χωράφι!

Η ενσωμάτωση της χρήσης των εκχυλισμάτων φυκιών αποτελεί μία αποτελεσματική και βιώσιμη προσέγγιση στην ολοκληρωμένη και βιολογική διαχείριση των καλλιεργειών.

Τα εκχυλίσματα φυκιών αποτελούν μία φυσική πηγή ρυθμιστών ανάπτυξης και οργανικών βιομορίων που διεγείρουν τις μεταβολικές διαδικασίες των φυτών και ενισχύουν την ενδογενή άμυνα των φυτών. Ταυτόχρονα έχει αποδειχθεί η πολύτιμη συμβολή τους στον περιορισμό των δυσμενών περιβαλλοντικών επιδράσεων στην ανάπτυξη των φυτών.

Η FARMA-CHEM SA ανταποκρινόμενη στις ολοένα και πιο σύνθετες προκλήσεις του αγροτικού τομέα, διαθέτει στην ελληνική αγορά μία σειρά από καινοτόμα σκευάσματα εκχυλισμάτων φυκιών της LEILI Marine Bioindustry Inc, με σκοπό να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της γεωργίας. Η LELI Group, αποτελεί την πρωτοπόρο και τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής βιο-ενεργοποιητών που βασίζονται σε εκχύλιση φύκους στην Κίνα, με συνεχή έρευνα στην αποκρυπτογράφηση, στη διερεύνηση της δράσης  και στην απομόνωση των συστατικών τους. Πρώτη ύλη για την παρασκευή των σκευασμάτων, έχουν επιλεγεί μετά από μακροχρόνια έρευνα, είδη του γένους Sargassum, τα οποία παράγονται μέσω υδατοκαλλιέργειας. Τα επιλεγμένα είδη χαρακτηρίζονται από μεγάλη ικανότητα ανάπλασης και παραγωγής σπορίων και υψηλή συγκέντρωση ενδογενών φυσικών κυτοκινινών, βιομορίων, ιωδίου και άλλων μεταλλικών στοιχείων. Συλλέγονται από  συγκεκριμένο βάθος και με καθορισμένο βαθμό ωριμότητας, από κρύα νερά, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη συγκέντρωση βιοενεργών συστατικών στους φυτικούς ιστούς και η άριστη ομοιογένεια χαρακτηριστικών στην πρώτη ύλη.

Μέθοδος εκχύλισης με ενζυμόλυση

H LEILI έχοντας κατανοήσει την πολυπλοκότητα της σύνθεσης των επιλεγμένων φυκιών, έχει πατεντάρει μία μέθοδο εκχύλισης για την παρασκευή των τελικών προϊόντων, που ονομάζεται ενζυμόλυση. Κατά την ενζυμόλυση χρησιμοποιούνται 2 συγκεκριμένα ένζυμα, τα οποία επιλέχτηκαν μετά από ενδελεχή σκανάρισμα χιλιάδων άλλων ενζύμων, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή βιοκαταλυτική ικανότητα και αντοχή στα άλατα. Τα συγκεκριμένα ένζυμα κάτω από ήπιες συνθήκες υδρόλυσης και χαμηλών θερμοκρασιών, διασπούν τον πολυσακχαρίτη του αλγινικού οξέος του φύκους, σε ολιγοσακαχαρίτες πολύ μικρού μοριακού βάρους και βιολογικά πιο ενεργούς. Υπολογίζεται ότι η αξιοποίηση του αλγινικού οξέος από τα φυτά με αυτή τη μέθοδο, γίνεται 2 με 5 φορές μεγαλύτερη και η οργανοχηλικοποίηση των μεταλλικών στοιχείων είναι πληρέστερη στο τελικό προϊόν. Η ενζυμόλυση επίσης εγγυάται την ακεραιότητα μικρών βιομορίων στο τελικό εκχύλισμα, όπως των φυσικών ορμονών και εξασφαλίζει υψηλή αντιοξειδωτική δράση. Από την ενζυμόλυση προκύπτει ένα πλήθος από βιοδραστικά συστατικά τα οποία ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες.

Algene – H πλατίνα του εκχυλίσματος

Περιλαμβάνει όλα τα βιομόρια μικρού μοριακού βάρος με υψηλή βιολογική δράση, που είναι άμεσα αφομοιώσιμα από τα φυτά. Αυτά είναι οι φυτικές ορμόνες (κυτοκινίνες, αυξίνες, γιβερελλίνες), τα ολιγομερή του αλγινικού οξέος, η φουκόζη, η μπεταίνη, η μανιτόλη, τα αμινοξέα, οι φαινόλες, τα καροτενοειδή και άλλοι δευτερογενείς μεταβολίτες. Η συνεργιστική δράση αυτών των συστατικών:

  • Διεγείρει τη ριζοβολία.

  • Προωθεί τη διαφοροποίηση των οφθαλμών και την καρπόδεση.

  • Βελτιώνει το χρωματισμό και αυξάνει τα σάκχαρα.

  • Καθυστερεί την γήρανση και ενισχύει την ενδογενή άμυνα.

  • Αυξάνει την αντίσταση στο βιοτικό και αβιοτικό στρες.

  • Επιταχύνει τη φωτοσύνθεση.

Κelpmost

Περιλαμβάνει αλγινικούς πολυσακχαρίτες οι οποίοι διευκολύνουν τη συσσωμάτωση των τεμαχιδίων της αργίλου, ενισχύοντας έτσι τον αερισμό και την ικανότητα συγκράτησης νερού του εδάφους. Επιπλέον, διεγείρουν την ωφέλιμη μικροβιακή δραστηριότητα στη ριζόσφαιρα.

Minecal

Περιλαμβάνει οργανοχηλικοποιημένα θρεπτικά στοιχεία που είναι άμεσα διαθέσιμα στα φυτά.

Σκευάσματα

► Alga 600: Υδατοδιαλυτή σκόνη 100% εκχυλίσματος φύκους.  Σύνθεση: Οργανική ουσία 35-45% β/β, Αλγινικό οξύ 15% β/β, Αμινοξέα 4 %  β/β  Φυσικές ορμόνες 600 ppm-Φυσικές κυτοκινίνες 500 ppm.

► Alga 300:  Συμπυκνωμένο εκχύλισμα καφέ φύκους σε συγκέντρωση 35% β/ο. Περιέχει Οργανική ουσία 12% β/ο,  Αλγινικό οξύ 4% β/ο, Φυσικές κυτοκινίνες 290ppm.

► Leili 2000: Υγρό εκχύλισμα φύκους 9,5% β/ο, ενισχυμένο με μικρές ποσότητες ιχνοστοιχείων σε χημική μορφή.

► Rootmost: Συμπυκνωμένο εκχύλισμα φύκους, ενισχυμένο με βιταμίνες Β1, Β6, Β12.

► Alga soil: Φυσικό εδαφοβελτιωτικό σε κοκκώδη μορφή, που χρησιμοποιείται για την αύξηση της οργανικής ουσίας, βασισμένο στο φύκος Sargassum.

► Softguard: Ολιγοσακχαρίτες προερχόμενοι από τον εξωσκελετό οστρακοειδών.

 

 

Τα προϊόντα θρέψης να χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο. 

Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση, καθώς και τις προειδοποιητικές φράσεις και σύμβολα.


 Farmachem RG Logotype 400

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας