Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023

ENHANCE KCS – Θωρακίζει τους καρπούς

FARMA-CHEM
ENHANCE KCS – Θωρακίζει τους καρπούς

Το ENHANCE KCS: μεγιστοποιεί τη συνεκτικότητα και τη μετασυλλεκτική διάρκεια ζωής των καρπών, αυξάνει την αντοχή στο αβιοτικό στρες, βοηθάει στη γρηγορότερη επούλωση των πληγών μετά από χαλάζι.

 

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που παρουσιάζουν οι καλλιέργειες νωπών φρούτων και λαχανικών, είναι το φαινόμενο της ποιοτικής υποβάθμισης των ώριμων καρπών, πλησιάζοντας προς τη συγκομιδή. Μετά από έντονες  βροχοπτώσεις κοντά στην συγκομιδή, όπου οι καρποί περιέχουν μεγάλη περιεκτικότητα σακχάρων, παρατηρείται το φαινόμενο τα μόρια του νερού που έχουν παραμείνει στην επιφάνεια των φρούτων, να διαπερνούν την ημιπερατή μεμβράνη των φυτικών κυττάρων και σταδιακά εισέρχονται στο εσωτερικό τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διόγκωση των καρπών και την απότομη διάρρηξη της επιδερμίδας τους, με την μορφή κηλίδων ύδατος, ή επιμήκων σχισιμάτων. Επιπλέον, τα σημεία διάρρηξης της επιδερμίδας αποτελούν εστίες εισόδου παθογόνων προ ή μετασυλλεκτικά, όπως ο βοτρύτης και το πενικίλλιο

 Ελαιοκυττάρωση μανταρινιάς

Ελαιοκυττάρωση μανταρινιάς

Επίμηκες σχάσιμο καρπών κερασιάς

Επίμηκες σχάσιμο καρπών κερασιάς

Τι είναι το ENHANCE KCS; 

Το ENHANCE KCS είναι ένα πυκνό εναιώρημα ασβεστίου, πυριτίου, καλίου, αζώτου και θείου, που χρησιμοποιείται για την βελτίωση της κυτταρικής δομής των καρπών.

Περιεκτικότητα % β/ο

Ασβέστιο (Ca): 7% 

Πυρίτιο (SiO2): 11,2% 

Κάλιο (K20): 5,9%

Άζωτο (N): 2,2%

Θείο (S): 4,1%

Ο συνδυασμός των συστατικών του ENHANCE KCS, συμβάλλει στην µείωση της εισόδου του νερού από την επιδερμίδα των καρπών καθώς και στην αυξημένη αντοχή σε βιοτικό και αβιοτικό στρες.

Ο ρόλος των συστατικών του ENHANCE KCS

Πυρίτιο (SiO2) →  Συσσωρεύεται στην εφυμενίδα, ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας μία δευτερογενή επιδερμίδα σε μορφή τζελ και  αυξάνει τη σταθερότητα των κυτταρικών τοιχωμάτων.


Το ENHANCE KCS περιέχει συνολικά 11% β/ο πυρίτιο σε μορφή αλάτων πυριτικού Καλίου, Πυριτικού Ασβεστίου και ορθο-πυριτικού οξέος, το οποίο είναι και η πιο βιοθέσιμη μορφή πυριτίου από τα φυτά.

χημική ενωση

Ασβέστιο (Ca) → Συσσωρεύεται στις πηκτίνες των κυτταρικών τοιχωμάτων, σαν δομικό υλικό ανάμεσα στα κύτταρα.

Κάλιο (Κ2Ο) → Συμβάλει στην ισχυροποίηση της κυτταρικής δομής μέσω της παραγωγής υδατανθράκων και ενισχύει τη σπαργή των κυττάρων.

Ο συνδυασμός των συστατικών του ENHANCE KCS, συμβάλλει στην μείωση της εισόδου του νερού από την επιδερμίδα των καρπών. 

Αυξημένη αντοχή σε βιοτικό και αβιοτικό στρες. 

Το Enhance KCS εφοδιάζει τα φυτά με ενεργό πυρίτιο το οποίο:

► Συσσωρεύεται γύρω από την επιδερμίδα των ριζών, στελεχών και των καρπών, δημιουργώντας μία δευτερογενή επιδερμίδα σε μορφή τζελ και συνεπώς αυξάνοντας τη σταθερότητα των κυτταρικών τοιχωμάτων.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 07 28 115527

► Αυξάνει την επίκτητη διασυστηματική αντοχή των φυτών, που μεγιστοποιούν την παραγωγή φαινολικών ουσιών στα προσβεβλημένα κύτταρα, οι οποίες δρουν μυκοτοξικά στις μυκηλιακές υφές.

Θετική επίδραση:

► Στην αύξηση της αντοχής των καρπών στο σχίσιμο.

► Αύξηση της μετασυλλεκτικής διάρκειας ζωής των καρπών.

► Στην αύξηση της μηχανικής αντοχής των φυτών στην διάτρηση από μυκηλιακές υφές παθογόνων.

 

 


Αριθμός Άδειας Διάθεσης στην Αγορά (ΑΑΔΑ): 
ENHANCE KCS (Λίπασμα Νέου Τύπου): 50/02.12.2013

Τα προϊόντα θρέψης να χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο.
Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση, καθώς και τις προειδοποιητικές φράσεις και σύμβολα.

Farmachem RG Logotype 400

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας