Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024

Αποτελεσματική λίπανση εσπεριδοειδών με τις σειρές λιπασμάτων Nitrophoska® και ENTEC® της EuroChem

EuroChem
Αποτελεσματική λίπανση εσπεριδοειδών με τις σειρές λιπασμάτων Nitrophoska® και ENTEC® της EuroChem

Τα εσπεριδοειδή ή αλλιώς οι «χρυσοί καρποί» της γης, γεμάτοι ζωντάνια και άρωμα! Ποιο είναι το μυστικό για την άριστη καλλιέργειά τους;

Από τις αρχές του φθινοπώρου, οι καλλιέργειες των εσπεριδοειδών εισέρχονται στο στάδιο της ωρίμανσης των καρπών. Με την πτώση της θερμοκρασίας, ξεκινά η αλλαγή του χρώματος στο φλοιό των καρπών γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της ωρίμανσης τους. Παράλληλα, πραγματοποιούνται αλλαγές στο εσωτερικό του καρπού όπως είναι η περιεκτικότητα σε χυμούς, σε διαλυτά στερεά συστατικά (brix) και σε οξέα.

Το μυστικό για μία επιτυχημένη ποιοτική παραγωγή είναι η εφαρμογή της κατάλληλης λίπανσης η οποία συμπληρώνει τις ανάγκες της καλλιέργειας σε άζωτο, κάλιο και φώσφορο καθώς και σε ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, σίδηρο ψευδάργυρο, θρεπτικά στοιχεία που καθορίζουν την ποιότητα των καρπών.

Χάρη στις σειρές λιπασμάτων Nitrophoska® και ENTEC® της EuroChem, κάθε καρπός αποκτά την ιδανική ισορροπία σε θρεπτικά συστατικά και γεμίζει με έντονα αρώματα και γεύσεις, που μόνο η φύση, σε συνεργασία με την επιστήμη, μπορεί να προσφέρει.

Το όνομα, ο τύπος και η ποιότητα του Nitrophoska® Special αποτελούν ορόσημο και σηματοδοτούν την εξέλιξη στα ειδικά λιπάσματα. Με άριστες πρώτες ύλες, σταθερή χημική σύσταση κάθε κόκκου, πληρότητα σε θρεπτικά στοιχεία, απουσία σκόνης και χλωρίου και με τη μοναδική κοκκοποίηση και τεχνολογική υπεροχή της EuroChem, το Nitrophoska® Special χαρακτηρίζεται τόσο από τους γεωτεχνικούς όσο και από τους παραγωγούς ως το κορυφαίο ειδικό λίπασμα στον κόσμο.

Η σύνθεσή του, είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις θρεπτικές απαιτήσεις της πορτοκαλιάς, λεμονιάς αλλά και άλλων εσπεριδοειδών. Είναι ιδανικό για όλα τα είδη εδαφών και ειδικότερα για περιοχές με χαμηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο και κάλιο. Το Nitrophoska® Special είναι ένα πλήρες ειδικό NPK λίπασμα με μαγνήσιο, θείο, βόριο και ψευδάργυρο,  που μπορεί να διατεθεί άμεσα στα φυτά και να βελτιώσει τη ποιότητα των καρπών σε διαλυτά συστατικά και χυμούς. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ιδανική τροφοδοσία θρεπτικών στοιχείων κατά τα στάδια ωρίμανσης των καρπών κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά λιπάσματα, το μακράς διάρκειας άζωτο των λιπασμάτων ENTEC®, δημιουργεί σταθερούς δεσμούς με τα εδαφικά κολλοειδή με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται η παραμονή του στη ζώνη των ριζών, να αυξάνεται η διαθεσιμότητά του στα φυτά και να αποτρέπεται η απώλεια του λιπάσματος προς τα βαθύτερα στρώματα. Κάθε κόκκος τους αποτελεί μια «αυτόνομη θρεπτική πηγή» ικανή να καλύψει πλήρως και για μεγάλο χρονικό διάστημα τις απαιτήσεις των φυτών, με όλα τα απαραίτητα για την ανάπτυξη και την παραγωγή στοιχεία.

Τα χαρακτηριστικά των ENTEC® NPK λιπασμάτων ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης γεωργίας για ποιότητα, ευελιξία, εξειδίκευση και σεβασμό στο περιβάλλον. Είναι η καλύτερη επιλογή τόσο για τη βασική όσο και για την επιφανειακή λίπανση στη σύγχρονη δενδροκομία.

Λιπάσματα EuroChem: 

3 nitrophoska logo


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ!

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας