Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Φθινοπωρινή καλλιέργεια κρεμμυδιού

Φθινοπωρινή καλλιέργεια κρεμμυδιού

Το κρεμμύδι ανήκει στην οικογένεια των λειριοειδών και καλλιεργείται για τα φύλλα (φρέσκο-χλωρό κρεμμύδι) ή για το βολβό του (ξηρό κρεμμύδι). Η σπορά του κρεμμυδιού για φθινοπωρινή καλλιέργεια έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.

Η σπορά πραγματοποιείται είτε με διασπορά του σπόρου στα πεταχτά, είτε με σπαρτικές μηχανές, σε γραμμές ή αναχώματα. Οι αποστάσεις σποράς μεταξύ των γραμμών καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη μέθοδο άρδευσης, οπότε στην Ελλάδα που η συνήθης πρακτική είναι επίπεδο έδαφος και καταιονισμός οι αποστάσεις κυμαίνονται στα 25-40cm. Γενικά, επί της γραμμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόσταση, αλλά γενικά η σπορά είναι πυκνή.

Η μέση αναμενόμενη απόδοση ξηρών βολβών κρεμμυδιού 6,5 τόνοι (3-8), ανάλογα με την ποικιλία, την πυκνότητα φύτευσης, τη φυτοϋγεία και θρέψη και τις εδαφοκλιματικές συνθήκες (ετήσιες αρδευόμενες καλλιέργειες, ανοιξιάτικης ή φθινοπωρινής σποράς).

KREMMYDI HAZERA

Για φθινοπωρινή καλλιέργεια η εταιρεία HAZERA προτείνει το νέο κρεμμύδι μικρής ημέρας Bachta F1.

bachta banner

 

Πρόκειται για μεσοπρώιμο υβρίδιο κρεμμυδιού, με ομοιόμορφους μεγάλους βολβούς, με σχήμα κωνικό (σβούρα).

Οι εξωτερικοί χιτώνες του βολβού έχουν ελαφρώς κοκκινωπό χρωματισμό και η σάρκα είναι λευκή με ελαφρώς πιπεράτη γεύση.

Είναι κατάλληλο υβρίδιο για απευθείας σπορά ή μεταφυτεύσεις με συνιστώμενη πυκνότητα σποράς 80.000 – 85.000 φυτά/στρέμμα.

Είναι υβρίδιο με υψηλές αποδόσεις και κατάλληλο για τις καλλιεργητικές συνθήκες (φωτοπερίοδος) της Μεσογείου, με ικανότητα αποθήκευσης 3-4 μηνών.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας