Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση της Π.Ε.Π.Τε.Γ. με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ

Συνάντηση της Π.Ε.Π.Τε.Γ. με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ

Ύστερα από αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.Τε.Γ) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κο Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ και την Π.Ε.Π.Τε.Γ αντιπροσώπευσαν ο αντιπρόεδρος κος Σπυρίδων Ζαχαρόπουλος και το μέλος του ΚΔΣ κος Γεώργιος Γιαννόπουλος.

Η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εργασιακή σχέση των Τεχνολόγων Γεωπόνων με τον ΕΛΓΑ (όπως το ρόλο των Τεχνολόγων Γεωπόνων στην εκτίμηση ζημιών ως εκτιμητές, εργασιακή εξέλιξη, συμμετοχή ως έκτακτοι εκτιμητές ως δημόσιοι υπάλληλοι άλλων συναφείς φορέων κ.α).

Παράλληλα συζητήθηκε η τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος εμποδίζει την εφαρμογή του νόμου 3877 στις 20-9-2010 (ΦΕΚ 160/20-09-2010) και της απόφασης με αρ. 157502 στις 27/07/2011 ( ΦΕΚ 1668/ 27-07-2011) με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στους Τεχνολόγους Γεωπόνους να είναι εκτιμητές ζημιών (τόσο οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ όσο και ως συμβασιούχοι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ).

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά και τα μάτια μας στις απαιτήσεις των καιρών" και ότι "οι συνάδελφοι Τεχνολόγοι Γεωπόνοι έχουν αποδείξει την αξία τους".

Δήλωσε θετικός στην αναγκαία τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ όχι μόνο στο σχετικό άρθρο που δεν περιλαμβάνει τους Τεχνολόγους Γεωπόνους στο ρόλο των εκτιμητών αλλά και σε όποιο σημείο απαιτείται, ώστε να δημιουργηθεί ένας κανονισμός σύγχρονος που να έχει ως κύριο στόχο την εξυπηρέτηση του πρωτογενή τομέα.

Επιπλέον επισημάνθηκε η σημασία της πρόληψης των ζημιών στις καλλιέργειες από τις καιρικές συνθήκες και οι τρόποι όπου μπορούν να εφαρμοστούν, ώστε να μειωθούν οι απώλειες παραγωγής, οι απώλειες εσόδων των αγροτών και η μείωση των ποσών που απαιτούνται να δαπανηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Στα πλαίσια της συζήτησης σε αυτό το θέμα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κος Κουρεμπές αφού συμφώνησε ότι η πρόληψη είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, μας ενημέρωσε για τις ενέργειες του ΕΛΓΑ προς την κατεύθυνση αυτή, οι οποίες αν εφαρμοστούν ορθά και επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενδέχεται να είναι και η αφορμή ώστε να μειωθούν οι εισφορές των αγροτών υπέρ ΕΛΓΑ.

Τέλος η Π.Ε.Π.Τε.Γ μέσω των αντιπροσώπων της δήλωσε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι η ένωση είναι στη διάθεση του φορέα ώστε να βοηθήσει όπου μπορεί, βοήθεια που αποδέχτηκε ο πρόεδρος και δήλωσε ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί από μέρος της.

Πηγή: ΠΕΠΤΕΓ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας