Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023

Andermatt - Anthesis: Η ελληνική εταιρεία που πρωταγωνιστεί στην αναγεννητική γεωργία

Andermatt - Anthesis: Η ελληνική εταιρεία που πρωταγωνιστεί στην αναγεννητική γεωργία
Η Anthesis, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της φυτοπροστασίας και της θρέψης φυτών, έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε κυρίαρχη εταιρεία στην Ελλάδα.

Η επιτυχία της αποδίδεται σε μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του οράματος του ιδρυτή της, στην έμφαση στην καινοτομία και την αφοσίωσής της στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης γεωργίας.

Ο Γιώργος Κομιανός, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, είναι εξειδικευμένος γεωπόνος στη βιολογική φυτοπροστασία. Οι ανησυχίες του για τις επιπτώσεις της συμβατικής γεωργίας στην υγεία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος τον οδήγησαν να ασχοληθεί με τη βιολογική φυτοπροστασία.

Το όραμά του ήταν να δημιουργήσει μια εταιρεία που θα προσφέρει στους αγρότες λύσης που είναι φιλικές προς το περιβάλλον, τον αγρότη και τον καταναλωτή.
Από την ίδρυσή της έχει εστιάσει στην προώθηση των πλέον σύγχρονων μεθόδων προστασίας και ανάπτυξης των καλλιεργειών. Στόχος της είναι να βοηθήσει τους αγρότες να παράγουν ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα με τρόπο που να προστατεύει το περιβάλλον.

Η Anthesis, η κορυφαία εταιρεία στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών Μηδενικών Υπολειμμάτων στην Ελλάδα, εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2021 στον όμιλο της Andermatt Biocontrol. Πρόκειται για μια πολυεθνική εταιρεία που κυριαρχεί παγκοσμίως στον τομέα της διαχείρισης των καλλιεργειών, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της στην ελληνική αγορά αλλά και στην προοπτική της για ανάπτυξη σε νέες δραστηριότητες.

Η εξαγορά αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της δουλειάς που κάνει όλη η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ευρεία γκάμα καινοτόμων και πρωτοπόρων λύσεων για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντόμων - εχθρών στις καλλιέργειες, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων διατροφής.

Το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων, η συνεχής τεχνική εξέλιξη και εκπαίδευση των γεωπόνων, και η προσήλωση τους στο κοινό όραμα της αναγεννητικής γεωργίας, την έχουν οδηγήσει να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά στις παγκόσμιες εξελίξεις φυτοπροστασίας.

Μεταξύ των σημαντικότερων επιτευγμάτων είναι η ανάπτυξη και χρήση φερομονών Παρεμπόδισης Σύζευξης στα Πυρηνόκαρπα, Μηλοειδή και στο Αμπέλι, η χρήση ωφέλιμων μικροοργανισμών όπως του Amblyseius andersoni για την αντιμετώπιση του τετρανύχου και του εντομοπαθογόνου νηματώδη Steinernema carpocapsae για την αντιμετώπιση Λεπιδοπτέρων στα Πυρήκαρπα και τα Μηλοειδή, αλλά και η χρήση της παρασιτοειδούς σφήκας Torymus sinensis για τον αποτελεσματικό έλεγχο έως και 90% της ασιατικής σφήκας καστανιάς Dryocosmus kuriphilus.

Οι μεγάλες επενδύσεις του ομίλου σε Ανθρώπινο Δυναμικό καθώς και στην Έρευνα και  την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων εξασφαλίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη μετάβαση της φυτοπροστασίας από τη συμβατική στην αναγεννητική προσέγγιση.



ANTHESIS LOGO TRANSPARENT 1044x743px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας