Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Oikos® ΕC - Το νέο εντομοκτόνο φυτικής προέλευσης από τη SIPCAM HELLAS

SIPCAM HELLAS
Oikos® ΕC - Το νέο εντομοκτόνο φυτικής προέλευσης από τη SIPCAM HELLAS

Το Oikos®ΕC είναι εντομοκτόνο φυτικής προέλευσης που περιέχει τη δραστική ουσία Αzadirachtin Α, η οποία απομονώνεται από το εκχύλισμα των σπόρων του δέντρου του Νήμ (Azadirachta indica – A. juss).

Το δέντρο του Νήμ είναι φυτό αυτοφυές στην Νότιοανατολική Ασία και έχει την ιδιότητα να παράγει μεγάλο αριθμό ουσιών με βιολογική δράση. Μία τέτοια ουσία είναι και η azadirachtin Α η οποία, χωρίς αμφιβολία, είναι η πιο γνωστή και έχει εφαρμογές όχι μόνο στην φυτοπροστασία αλλά και στην ιατρική, στην κτηνιατρική και στα καλλυντικά. Εκτεταμένες έρευνες σε διεθνές επίπεδο, επιβεβαιώνουν τη σημαντική δράση της δ.ο. azadirachtin Α στα έντομα, στους φυσικούς εχθρούς των εντόμων, αλλά και τη μικρή εμμονή της στο περιβάλλον.

Διαδικασία πρόσληψης της azadirachtin

OIKOS EC 1

Η μέθοδος πρόσληψης της δ.ο. Αzadirachtin Α από τους σπόρους του δέντρου Νήμ είναι πολύ σημαντική, ώστε να εξασφαλίζεται η καλή σταθερότητα του προϊόντος. Η φόρμουλα του Oikos® EC προέρχεται από δραστική ουσία που προσλαμβάνεται με τη διαδικασία “multi-step” που εγγυάται την υψηλή ποιότητα και σταθερότητα του δραστικού συστατικού.

Μηχανισμοί & τρόπος δράσης

OIKOS EC 2

Μηχανισμός δράσης

Το Oikos® EC χαρακτηρίζεται από ένα πολύπλοκο μηχανισμό δράσης, που το καθιστά ιδανικό για χρήση στα Προγράμματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των εχθρών των καλλιεργειών, μειώνοντας τον κίνδυνο για εμφάνιση φαινομένων ανθεκτικότητας.

Τρόπος δράσης

Το Oikos® EC δρα δια επαφής και στομάχου. Έχει μέγιστη εντομοκτόνο δράση κατά των πρώτων σταδίων ανάπτυξης των εντόμων. Το Oikos® EC χαρακτηρίζεται από εξαιρετική διασυστηματική δράση (ακροπεταλικά και βασιπεταλικά) ώστε να κινείται προς το φύλλωμα και την ρίζα ανεξάρτητα από το σημείο εφαρμογής.

LINE

Φάσμα Δράσης

FASMA DRASHS

 

ΠΑΡΑΤΗΡHΣΕΙΣ:OIKOS EC 3

1. Λόγω του τρόπου δράσης του Oikos® EC, οι εφαρμογές θα πρέπει να γίνονται προληπτικά ή στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των εντόμων.

2. Οι εφαρμογές να γίνονται κατά τις δροσερές και σκιερές ώρες της ημέρας (κατά προτίμηση αργά το απόγευμα).

3. Επαναλάβετε κάθε 7-10 ημέρες ανάλογα με την καλλιέργεια & τον βιολογικό κύκλο των εντόμων.


 SIPCAM

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας