Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

Η καλλιέργεια Καρπουζιού με τις προτάσεις της Biosolids SA

Ηλίας Σαπρίκης, Γεωπόνος ΓΠΑ, Biosolids SA
Η καλλιέργεια Καρπουζιού με τις προτάσεις της Biosolids SA

Στη Δυτική  Ελλάδα είναι σε εξέλιξη η φύτευση του πρώιμου υπαίθριου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης. Πρόκειται για μια παραγωγή που προορίζεται κυρίως για εξαγωγή και αποτελεί μία από τις κύριες καλλιέργειες κηπευτικών της Τριφυλίας, της Ηλείας και της Αχαΐας, ενώ σε μικρότερες εκτάσεις καλλιεργείται και σε άλλες περιοχές.

Ευδοκιμεί σε πληθώρα εδαφών, καθώς εμβολιάζεται σε διάφορα υποκείμενα με ποικίλη προσαρμοστικότητα. Ωστόσο, σε φτωχά σε οργανική ουσία και ελαφρά εδάφη, για ικανοποιητική απόδοση, είναι απαραίτητος ο εμπλουτισμός με οργανική ουσία. Η Biosolids SA διαθέτει την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό  να παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα Compost,  καθώς και εμπλουτισμένα με ωφέλιμους μικροοργανισμούς για γρήγορη και επιτυχημένη εγκατάσταση. Επίσης υπάρχουν και επιλογές προϊόντων σε μορφή pellets, συνδυάζοντας έτσι τις εδαφοβελτιωτικές ιδιότητες του Compost, με την ευκολία εφαρμογής με τους απλούς λιπασματοδιανομείς.

Κύριο μέλημά των παραγωγών είναι η παραγωγή και φύτευση υγιών, εύρωστων και καλά «ψημένων» φυτών για την μέγιστη δυνατή παραγωγή. Η εγκατάσταση είναι ένα από τα κρισιμότερα στάδια της παραγωγής καθώς καθορίζει τόσο την πρωιμότητα αλλά και την τελική απόδοση της καλλιέργειας. Εφαρμογές στο σπορείο με τα προϊόντα της Italpollina S.p.A και αποκλειστική διάθεση από την Biosolids SA, με τα καινοτόμα προϊόντα ωφέλιμων μικροοργανισμών Team mix και Glyss αποτελούν την ιδανική επιλογή για κάθε παραγωγό.

TEAM MIX 01

Το προϊόν Team mix είναι ένα υπερσυμπυκνωμένο σκεύασμα με 2 είδη μυκορριζών και ωφέλιμων βακτηρίων καθώς και του ανταγωνιστικού με παθογόνα εδάφους μύκητα Trichoderma spp.

GLYSS 2

Το προϊόν Glyss είναι ένας καινοτόμος βιοδιεγέρτης εγκατάστασης με την βοήθεια 3 επιλεγμένων βακτηρίων. Η σύνθεση του Glyss με την τεχνολογία των φυτικών πεπτιδίων και οργανικού αζώτου σε συνδυασμό με τους Βάκιλλους ανάπτυξης, εφοδιάζουν με την απαραίτητη ενέργεια την  ριζόσφαιρα των φυτών.

Στο ξεσκέπασμα αρχίζουν και οι ψεκασμοί των φυτών. Πολλά φυτοπροστατευτικά συνδυάζονται με τα διαφυλλικά προϊόντα της Biosolids SA με άριστα αποτελέσματα.  

Ένα κορυφαίο προϊόν για την καλλιέργεια του καρπουζιού είναι το AUXYM, που παράγεται στο εργοστάσιο της ITALPOLLINA S.p.A στις Η.Π.Α. Πρόκειται για έναν πανίσχυρο βιοδιεγέρτη, από εκχυλίσματα τροπικών φυτών. Τρεις εφαρμογές με μεσοδιάστημα δύο εβδομάδων, ενεργοποιούν τις μεταβολικές διεργασίες του φυτού και το βοηθούν να εκμεταλλευτεί πλήρως τα θρεπτικά στοιχεία του εδάφους.

Αποτέλεσμα: Αυξημένη απόδοση και εξαιρετική ποιότητα.

Τα περισσότερα προϊόντα της Biosolids SA είναι εγκεκριμένα για χρήση στη βιολογική γεωργία. Διατίθεται πλήρης σειρά βιολογικών λιπασμάτων σε μορφή pellets, για τη βασική λίπανση, ενώ συνεχώς εμπλουτίζεται η γκάμα με καινοτόμα προϊόντα, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη γεωργία.


 Logo HorizontaL TRANSPARENT 400px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας