Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

Χαρτοφυλάκιο BASF με έξυπνα εργαλεία

Γράφει ο Δημήτρης Σακελλάρίου, Υπέυθυνος Digital Excellence | BASF
Χαρτοφυλάκιο BASF με έξυπνα εργαλεία

Τα πρώτα βήματα στην ψηφιακή εποχή έχουν καταστήσει σαφές ότι οι νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία οδηγούν το δρόμο και στη γεωργία.

Η BASF επιχειρεί με όλες τις της δυνάμεις να συνεισφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση και να σταθεί δίπλα στους παραγωγούς με χρήσιμα και έξυπνα εργαλεία που βοηθούν στην άυξηση της παραγωγικότητας, στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στη βελτιστοποίηση των γεωργικών πρακτικών.

xarvioTM Digital Farming Solutions

Το ψηφιακό χαρτοφυλάκιο της BASF, xarvio TM Digital Farming Solutions, περιλαμβάνει ψηφιακά εργαλεία σχεδιασμένα να παρέχουν γεωπονικές προβλέψεις για την έγκαιρη λήψη ορθών αποφάσεων. Τα εργαλεία αυτά απλοποιούν τις καθημερινές εργασίες των παραγωγών και συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της απόδοσης, στην εξοικονόμηση πόρων και στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου των ατομικών ζημιών.

Το ψηφιακό εργαλείο της BASF xarvioTM FIELD MANAGER υποστηρίζει τους παραγωγούς στη διαχείριση της παραλλακτικότητας του αγρού, διαθέτει χάρτες εφαρμογών με αυτόματα ενσωματωμένες ζώνες ασφαλείας και αξιοποιεί την ασύρματη σύνδεση των γεωργικών μηχανημάτων. Επίσης, παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για συγκεκριμένες ζώνες του αγρού, σχετικά με τα στάδια ανάπτυξης της καλλιέργειας και αποστέλλει ειδοποιήσεις σε κινητές συσκευές σε επικείμενη προσβολή από εχθρούς και ασθένειες, χρησιμοποιώντας τα πλέον αξιόπιστα μοντέλα πρόγνωσης και εκτίμησης κινδύνου.

Ενώ παράλληλα με το xarvioTM HEALTHY FIELDS, οι παραγωγοί αποκτούν ένα πλήρες πακέτο διαχείρισης των ασθενειών σε συγκεκριμένες περιοχές του αγρού, με εγγύηση υγείας για τις καλλιέργειες.

xarvio logo maxresdefault 1200x675 750x422

Συνεργασίες

Στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης αλλά και της προσπάθειας για συνέργιες, η BASF προχώρησε σε δύο καίριες συνεργασίες που φέρνουν στην αγορά δύο εξαιρετικά εργαλεία.

Συγκεκριμένα με την εταιρία Bosch, το Smart Spraying , μια τεχνολογία για την εφαρμογή ακριβείας ζιζανιοκτόνων που μειώνει σημαντικά τη συνολική ποσότητα χρησιμοποιούμενων ζιζανιοκτόνων, και με την εταιρία Pessl Instruments το συνδυασμό της αυτοματοποιημένης παγίδας εντόμων iSCOUT® με την αναγνώριση εικόνας και την ανάλυση της εφαρμογής xarvioTM SCOUTING. Η εμπειρία, τα δεδομένα ακριβείας και η προηγμένη ψηφιακή τεχνογνωσία στη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών θα δίνουν τη δυνατότητα στους παραγωγούς να λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο παρατηρήσεις στο χωράφι, προκειμένου να βελτιστοποιήσουν περαιτέρω τη φυτική παραγωγή.

BASF Ελλάς

Στην Ελλάδα η αρχή έγινε το 2020 με το xarvioTM SCOUTING , μια εφαρμογή για έξυπνες κινητές συσκευές, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι παραγωγοί ή οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος με τη γεωργία. Το xarvioTM SCOUTING είναι "ένας βοηθός στην τσέπη σας", ο οποίος αναγνωρίζει και εντοπίζει προβλήματα και παράγοντες που επιβαρύνουν τις καλλίεργειες απλά με τη λήψη φωτογραφιών με ένα κινητό τηλέφωνο (smartphone). Επιπλέον, δημιουργεί επικαιροποιημένους γεωγραφικούς χάρτες εμφάνισης εχθρών και ασθενειών και τους διαμοιράζει στην κοινότητα των χρηστών της εφαρμογής μέσα από τη λειτουργία του ραντάρ και των προειδοποιήσεων που διαθέτει.

Τη φετινή χρονιά η BASF Ελλάς σύστησε στους παραγωγούς το AgSolutions Finder , που με λίγα μόνο clicks και χωρίς εγγραφή ή χρέωση προσφέρει συγκεκριμένες και πρακτικές προτάσεις φυτοπροστασίας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε καλλιέργειας και περιοχής. Καθώς και το AgAssist, μια νέα, ολοκληρωμένη και εύχρηστη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (smartphone), που συγκεντρώνει και συνδυάζει διάφορα δεδομένα σε ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον. Ενδεικτικά, περιλαμβάνει αναλυτικό κατάλογο προϊόντων, συμπεριλαμβάνομένων των Δελτίων Δεδομένων Ασφαλείας και των ετικετών, αλλά και απαραίτητες πληροφορίες για τις καλλιέργειες και τους εχθρούς.

Τέλος, η BASF Ελλάς διενεργεί πιλοτικά προγράμματα εφαρμογής ψηφιακών μέσων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ώστε να αξιολογεί και να αναδεικνύει τον καλύτερο συνδυασμό τεχνολογικών εργαλείων και βιώσιμων γεωργικών πρακτικών που θα έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα στην παραγωγική διαδικασία. Με τη χρήση ψηφιακών μέσων παρακολούθησης της καλλιέργειας και συστημάτων υποστήριξης στη λήψη αποφάσεων, αναδεικνύεται η σημασία της έγκαιρης και ορθολογικής χρήσης της φυτοπροστασίας. Χαρακτηριστικές είναι οι πρωτοβουλίες της εταιρίας στου πρότυπους ελαιώνες και στους νέους πειραματικούς αγρούς BASFields .

Η στρατηγική της BASF περιλαμβάνει τη δέσμευση για στήριξη των παραγωγών με καινοτόμα προϊόντα, ψηφιακές λύσεις και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με σεβασμό στο περιβάλλον και τις αειφόρες πρακτικές. Το ψηφιακό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει εργαλεία και λύσεις σχεδιασμένα να παρέχουν γεωπονικές προβλέψεις για την έγκαιρη λήψη ορθών αποφάσεων και τη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Το μέλλον της γεωργίας είναι ψηφιακό!


 BASF LOGO GREEN

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας