Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022

ALTIVATE® 6 WG – Ευελιξία με ένα πέρασμα

FARMA-CHEM SA |  Νότης Αριστείδης, Technical consultant FARMA-CHEM, Γεωπόνος M.Sc.
ALTIVATE® 6 WG – Ευελιξία με ένα πέρασμα

Για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή αγορά φυτοπροστασίας, λανσάρεται ένα ζιζανιοκτόνο σιτηρών που περιέχει μια από τις πιο καταξιωμένες αγρωστωδοκτόνες δραστικές ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των σουλφονυλουριών, το Mesosulfuron-methyl (χωρίς την παρουσία πλατυφυλλοκτόνου στο ετοιμόχρηστο προϊόν).

Έτσι, δίνεται η ευελιξία στον παραγωγό να το συνδυάσει με το ιδανικό προϊόν για την καταπολέμηση των πλατύφυλλων ζιζανίων, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του κάθε αγροτεμαχίου.  

H FARMA-CHEM, αναβαθμίζοντας τη θέση της στην Ελληνική αγορά φυτοπροστασίας και θρέψης, προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της ένα ελπιδοφόρο ζιζανιοκτόνο σιτηρών, το ALTIVATE® 6 WG, το οποίο περιέχει το αγρωστωδοκτόνο Mesosulfuron-methyl (6%) και τον αντιφυτοτοξικό παράγοντα Mefenpyr-diethyl (12%).

Το Mesosulfuron-methyl είναι μια σουλφονυλουρία για τον έλεγχο ενός ευρέος φάσματος αγρωστωδών ζιζανίων στα σιτηρά. Οι χαμηλές δόσεις των 9-15 g.a.i./ha παρέχουν ένα εξαιρετικά ευέλικτο ζιζανιοκτόνο, για χρήση από την έναρξη του αδελφώματος έως ότου ο δεύτερος κόμβος είναι τουλάχιστον 2 εκ. πάνω από τον πρώτο κόμβο της καλλιέργειας. Το Mesosulfuron-methyl προστατεύεται από το Μefenpyr-diethyl, το οποίο ενισχύει τον μεταβολισμό του ζιζανιοκτόνου επιλεκτικά στα σιτηρά, αλλά όχι στα ζιζάνια. Και τα δύο μόρια έχουν ευνοϊκό τοξικολογικό και περιβαλλοντικό προφίλ.

Mesosulfuron-methyl (6%):

✔ Το Mesosulfuron-methyl εναι παρεμποδιστής του ενζύμου οξυκογαλακτική συνθετάση (ALS).

✔ Έπειτα από την απορρόφησή του από τα φύλλα, μεταφέρεται σε όλο το φυτό και ιδιαίτερα στους μεριστωματικούς ιστούς.

✔ Η υψηλή εκλεκτικότητά του οφείλεται στον ιδιαίτερα γρήγορο μεταβολισμό του στα σιτηρά εν συγκρίσει με τα ζιζάνια στόχους.

✔ Δρα κυρίως από τα φύλλα και δευτερευόντως από τη ρίζα.

Mefenpyr-diethyl (12%):

Η διάσπαση των δραστικών ουσιών σε μη φυτοτοξικά μόρια μέσα στο σιτάρι ενισχύεται από την καταλυτική δράση του αντιφυτοτοξικού παράγοντα Mefenpyr-diethyl:

✔ Μειώνει την απορροφητικότητα και την ικανότητα μεταφοράς των δραστικών ουσιών στους ιστούς του σιταριού.

✔ Παρεμβαίνει στη βιοχημική διαδικασία δράσης του ζιζανιοκτόνου.

✔ Ενισχύει τη διάσπαση των δραστικών ουσιών εντός της καλλιέργειας.

Χρόνος εφαρμογής:

Aπό την αρχή του αδελφώματος έως ότου ο δεύτερος κόμβος είναι τουλάχιστον 2 εκ. πάνω από τον πρώτο κόμβο.

ALTIVATE 1

Ταχύτητα δράσης:

Γενικά το ALTIVATE® 6 WG απαιτεί περίπου ένα μήνα για να ξεράνει εντελώς ένα ζιζάνιο. Μετά από την εφαρμογή του, τα πρώτα συμπτώματα ξεκινούν σχεδόν μία εβδομάδα μετά, με την διακοπή της ανάπτυξης των ζιζανίων. Στις 2 εβδομάδες εμφανίζονται χλωρωτικές κηλίδες και νεκρώνονται οι τρυφεροί βλαστοί, ενώ στις 4-6 εβδομάδες έχουμε τον τελικό θάνατο των ζιζανίων-στόχων.

Ωστόσο:  

✔ Η ταχύτητα δράσης του προϊόντος αυξάνεται όταν η εφαρμογή πραγματοποιείται κάτω από ευνοϊκές συνθήκες (ικανοποιητική θερμοκρασία και υγρασία) και όταν τα ζιζάνια βρίσκονται σε μικρό στάδιο.

✔ Η ζιζανιοκτόνος δράση του σκευάσματος δεν επηρεάζεται από χαμηλές θερμοκρασίες που πιθανά να επικρατούν πριν ή μετά την εφαρμογή του.

Η ετικέτα:

 ALTIVATE ETIKETA


 

 Στιγμιότυπο οθόνης 2023 01 05 105211

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 01 05 105313


  Farmachem RG Logotype 400

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας