Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017

Amino 16 ® - Η απαραίτητη τροφή για την ανάπτυξη των φυτών σας

ΕΒΥΠ - Ελληνική Βιομηχανία Υδρολυμένης Πρωτεΐνης Ε.Ε.
Amino 16 ®  - Η απαραίτητη τροφή για την ανάπτυξη των φυτών σας

Το Amino 16® προέρχεται από την υδρόλυση/εκχύλιση αποκλειστικά μη γενετικά τροποποιημένων φυτικών πρώτων υλών, πλούσιων σε πρωτεΐνες, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για χρήση τόσο στη συμβατική, όσο και στη βιολογική γεωργία.

Το οργανικό μείγμα που παράγεται περιέχει διάλυμα 16 L-Αμινοξέων (βασικών δομικών συστατικών των πρωτεϊνών) και οργανικό Άζωτο.

Σύνθεση
Ελεύθερα L - Αμινοξέα 11,3%
Ολικό Άζωτο (Ν) 3%
Οργανική Ουσία 33%

Η μεγάλη περιεκτικότητα του Amino 16® σε αμινοξέα το καθιστά εύκολα απορροφήσιμο από όλα τα φυτά.

Λίστα των 16 L-Αμινοξέων:
L-Γλουταμινικό οξύ L-Φαινυλαλανίνη
L-Θρεονίνη L-Γλυκίνη
L-Σερίνη L-Ισολευκίνη
L-Ασπαρτικό οξύ L-Λευκίνη
L-Προλίνη L-Τυροσίνη
L-Αλανίνη L-Λυσίνη
L-Βαλίνη L-Ιστιδίνη
L-Μεθειονίνη L-Αργινίνη

Επιπλέον, η φυτική προέλευση του εγγυάται, όχι μόνον την υψηλή συγκέντρωση των L-αμινοξέων, αλλά και την ισορροπημένη σχέση τους όσον αφορά τις ανάγκες του φυτού.

Συνδυάζεται με τα περισσότερα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και διαφυλλικά λιπάσματα, ενισχύοντας τη δράση τους, αφού διευκολύνει την απορρόφησή τους από το φυτό.

Εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των φυτών και επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη της φυτικής παραγωγής στον αγρό, στο θερμοκήπιο και στον οπωρώνα ενώ παράλληλα είναι φιλικό στο περιβάλλον και ασφαλές για τον παραγωγό και τον καταναλωτή.

Ιδιότητες

kipeytika 622x388

Σύμφωνα με μελέτες του τμήματος Λαχανοκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της ΕΒΥΠ, το οργανικό λίπασμα αμινοξέων – βιοενεργοποιητής – βοηθητικό θρέψης και ανάπτυξης των φυτών Amino 16®:

► Είναι ιδιαίτερα ευδιάλυτο στο νερό, πλήρως αυτοδιασπώμενο.

► Δεν αφήνει κατάλοιπα.

► Είναι το μόνο με pH 3, γεγονός που συνεπάγεται πολύ υψηλή ταχύτητα δράσης και αποτελεσματικότητα.

► Εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των φυτών.

► Eπηρεάζει θετικά την ανάπτυξη της φυτικής παραγωγής στον αγρό, στο θερμοκήπιο και στον οπωρώνα.

► Επηρεάζει θετικά την φωτοσύνθεση, αυξάνοντας την παραγόμενη χλωροφύλλη με αποτέλεσμα πιο πράσινο χρώμα και γρηγορότερη ανάπτυξη των βλαστών των φυτών.

► Αυξάνει την ανθοφορία και καρπόδεση με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής.

► Βοηθά τα φυτά να ξεπεράσουν ακραίες συνθήκες (στρες: πάγος, ξηρασία, επίθεση από ζιζάνια, υψηλή/χαμηλή θερμοκρασία) διεγείροντας τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς.

► Βελτιώνει την διατηρησιμότητα καθώς και την εμφάνιση των φρούτων και λαχανικών.

► Βελτιώνει το υπόστρωμα (έδαφος) και αυξάνει το ριζικό σύστημα, βοηθώντας έτσι την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το φυτό, καθόσον ένα μεγάλο πρόβλημα των δυναμικών – εντατικών καλλιεργειών (π.χ. θερμοκήπια, ανθοκήπια, βαμβάκι, δενδροκομία κλπ) είναι η υπερλίπανση των εδαφών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η απορρόφησή τους.

► Μειώνει την ποσότητα των χρησιμοποιούμενων λιπασμάτων και αυξάνει τη δραστικότητά τους.

► Διευκολύνει την απορρόφηση των ιχνοστοιχείων από το φυτό, δίνοντας ακριβώς την ποσότητα και το είδος που του χρειάζεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό οικονομικό όφελος στον παραγωγό.

Συνοψίζοντας, το φυτό για να συνθέσει και να χρησιμοποιήσει τα αμινοξέα, ξοδεύει ενέργεια. Το Amino 16®αποτελεί ουσιαστικά τροφή (έτοιμα δομικά υλικά για την παραγωγή πρωτεϊνών) για αυτό, την οποία προσλαμβάνει και χρησιμοποιεί άμεσα, αυξάνοντας την ανάπτυξή του.

Επίσης, ενεργοποιεί τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του, λειτουργώντας ως βιοδιεγέρτης και ενδυναμώνοντας το, ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν άλλους παράγοντες που το επηρεάζουν αρνητικά.

Η διαδικασία παραγωγής του Amino 16® είναι πιστοποιημένη EN ISO 9001:2000 by TUV CERT και εφαρμόζεται σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001:2004.

Εφαρμογή

amino16 efarmogi 622x388

Το οργανικό λίπασμα αμινοξέων, βιοενεργοποιητής και βοηθητικό θρέψης & ανάπτυξης των φυτών Amino 16® εφαρμόζεται σε όλες τις καλλιέργειες και συνδυάζεται καλά με τα περισσότερα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και διαφυλλικά λιπάσματα.

Το Amino 16® βοηθάει τα φυτά να ανακάμψουν από δύσκολες συνθήκες – συνθήκες stress (πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλή εδαφική υγρασία ή πλημμυρισμένο έδαφος, παγετός, χαλάζι, μεγάλη χρήση φυτοφαρμάκων).

Πατήστε το link σε κάθε καλλιέργεια για να δείτε λεπτομερώς την συνιστώμενη δοσολογία, τον τρόπο εφαρμογής του Amino 16®, όπως και τις ευεργετικές επιδράσεις τουAmino 16® σ' αυτή.

Είδος καλλιέργειας:

1. Κηπευτικά

2. Οπωρικά

3. Ελιές

4. Αμπέλια

5. Φράουλες

6. Σιτηρά

7. Καλαμπόκι

8. Ρύζι

9. Βαμβάκι

10. Καπνός

11. Πατάτες

12. Ζαχαρότευτλα

13. Ψυχανθή

14. Μπάμια

15. Χορτοδοτικά

16. Γκαζόν

17. Καλλωπιστικά

Πατήστε εδώ για να δείτε σε ευρεία οθόνη τον πίνακα συνιστώμενων δοσολογιών και τρόπων εφαρμογής για διαφορετικές καλλιέργειες.

amino16

Συσκευασία – Αποθήκευση

Amino 16®, οργανικό λίπασμα αμινοξέων, βιοενεργοποιητής και βοηθητικό θρέψης & ανάπτυξης των φυτών

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

1. Δοχεία Πλαστικά:

250 ml – 30 ανά χαρτοκιβώτιο
1 lt – 12 ανά χαρτοκιβώτιο
5 lt – 4 ανά χαρτοκιβώτιο
20 lt

2. Δεξαμενή 1000 lt

syskeyasies

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Να αποθηκεύεται σε μέρος δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο, μακριά από εστίες θέρμανσης, φλόγες ή ηλιακό φως και στην αρχική ερμητικά κλειστή συσκευασία του. Στις συνθήκες αυτές παραμένει σταθερό για τουλάχιστον 2 χρόνια.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Φυλάξτε το μακριά από παιδιά, τρόφιμα, ποτά και ζωοτροφές.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας