Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020

Φωσφορική ουρία (UP). Ένα ευέλικτο υδατοδιαλυτό λίπασμα για υψηλές αποδόσεις

EUROCHEM
Φωσφορική ουρία (UP). Ένα ευέλικτο υδατοδιαλυτό λίπασμα για υψηλές αποδόσεις

Τα υδατοδιαλυτά λιπάσματα (WSF/Water Soluble Fertilizers) προσφέρουν μια προηγμένη και πιο αποδοτική τεχνολογία λίπανσης, η οποία παρέχει στα φυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά έτοιμα για άμεση απορρόφηση.

Ωστόσο, η άρδευση με σταγόνα απαιτεί προϊόντα υψηλής ποιότητας, πλήρως διαλυτά στο νερό και απαλλαγμένα από αδιάλυτα στερεά (ακαθαρσίες), για να αποφευχθεί η απόφραξη του συστήματος άρδευσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η φωσφορική ουρία της EuroChem (UP solub), αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον προϊόν.

GH tomato 636x400 c

Εκτός από τις θρεπτικές του ιδιότητες, έχει επίσης δευτερεύουσες ωφέλειες, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος στον παραγωγό και οδηγούν στη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Τα υδατοδιαλυτά λιπάσματα της EuroChem είναι μια πλήρης σειρά προϊόντων που περιλαμβάνει NPK λιπάσματα, πρώτες ύλες αλλά και το ενισχυμένης απόδοσης (EEF) ENTEC® 21.

Αυτή η σειρά προϊόντων, παρέχει σημαντική εξοικονόμηση νερού και σταθερή δόση λιπάσματος, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη θρέψη των καλλιεργειών και την αυξημένη ποιότητα και απόδοση αυτών.

Η φωσφορική ουρία UP solub είναι ένας πρωταθλητής στην κατηγορία των υδατοδιαλυτών λιπασμάτων.

Η εφαρμογή UP solub μέσω υδρολίπανσης ή διαφυλλικών ψεκασμών,  προάγει την πρώιμη άνθηση σε ασβεστούχο έδαφος (υψηλό pH), βελτιώνει την ποιότητα του τελικού προϊόντος και αυξάνει την απόδοση της καλλιέργειας. Εξάλλου, λόγω της υψηλής οξύτητάς του, το UP solub μπορεί να χρησιμεύσει ως μέτρο καθαρισμού του συστήματος άρδευσης, ειδικά σε περιοχές με σκληρό νερό (με περίσσεια ασβεστίου, μαγνησίου ή διττανθρακικού άλατος). Μετά την προσθήκη του UP solub στο πρόγραμμα της υδρολίπανσης, δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης οποιουδήποτε άλλου διαλύματος οξίνισης στις περισσότερες περιπτώσεις.

GH leafy veggies 749x403 c

UP solub – Λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο (P), το οποίο αποτρέπει το φράξιμο του συστήματος άρδευσης.


EISAGWGIKAΤο UP solub είναι ιδανικό για κάθε καλλιέργεια στην αρχή της βλαστικής ανάπτυξης, όταν το φυτό απαιτεί μεγάλες ποσότητες φωσφόρου για να σχηματίσει ένα ισχυρά αναπτυγμένο ριζικό σύστημα και ταυτόχρονα απαιτεί επίσης άζωτο για την ανάπτυξη του φυτού. Σε καλλιέργειες με έλλειψη φωσφόρου (Ρ) ή σε κρίσιμες φαινολογικές φάσεις, το UP solub μπορεί να εφοδιάσει με φώσφορο (P) την καλλιέργεια, μέσω εφαρμογής φυλλώματος.

Τα οφέλη της φωσφορικής ουρίας UP solub με μία ματιά:

► δεν εξαρτάται ούτε απαιτεί βροχή ή υγρό έδαφος

► μειωμένη πιθανότητα απώλειας θρεπτικών στοιχείων

► ταχύτερη και άμεση απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων από το φυτό

► ενεργοποίησή των φυτών που έχουν υποφέρει από στρες ή ασθένεια

► μειώνει το pH του θρεπτικού διαλύματος, εξασφαλίζοντας την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων

► εμποδίζει το φράξιμο των μπεκ αλλά και ξεβουλώνει ήδη βουλωμένα

► παρέχει φώσφορο (P) και άζωτο (N) στα φυτά υποστηρίζοντας τα νεαρά και τα κρίσιμα φαινολογικά στάδια

Η θρέψη των φυτών μέσω διαφυλλικών ψεκασμών, δε μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει την απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων από το έδαφος (ειδικά για τα μακροθρεπτικά στοιχεία οι εφαρμοζόμενες ποσότητες είναι πολύ χαμηλές). Μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιηθεί ως ένα μέτρο διόρθωσης κάποιων ελλείψεων σε ιχνοστοιχεία, οι οποίες μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση της καλλιέργειας (για παράδειγμα έλλειψη φωσφόρου στην ανάπτυξη των νεαρών καλαμποκιών) ή για την τόνωση των καταπονημένων από αβιοτικά στρες και νοσούντων φυτών. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι κάποιες συνθήκες που επικρατούν στο έδαφος, έχουν ως αποτέλεσμα τη μικρότερη διαθεσιμότητα των θρεπτικών στοιχείων στη ρίζα του φυτού (όπως για παράδειγμα σε πολύ υγρά χωράφια ή σε αλκαλικά εδάφη), αντιλαμβανόμαστε την αξία της προσφοράς θρεπτικών στοιχείων μέσω διαφυλλικών ψεκασμών.


Επικοινωνήστε με την ομάδα της EuroChem για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα υδατοδιαλυτά λιπάσματα.

LINE BLOG LOGO

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας