Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024

Λάρισα: Ημερίδα για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Λάρισα: Ημερίδα για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής

Ημερίδα για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους εδαφικούς πόρους και στις αροτραίες καλλιέργειες της Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου και ώρα 18:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων.

Η Μελέτη της Ακαδημίας Αθηνών έρχεται σε μια περίοδο που η Θεσσαλία μετρά τις πληγές της από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου ακολουθούνται από ξηρασία με απρόβλεπτες συνέπιες. Μια συζήτηση για τις μελλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για να μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις τόσο για τη προστασία των εδαφών μας από τη διάβρωση, για την αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισης της γονιμότητας αλλά και να συζητήσουμε για θέμα διαχείρισης των υδάτων όπως αποτροπή πλημμυρών, εξασφάλιση αποθεμάτων για περιόδους ξηρασίας, εξασφάλιση αρδευτικού νερού αλλά και καλύτερης διαχείρισής του. Για να γίνει αυτή η συζήτηση το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ σε συνεργασία με τη ΠΟΣΓ και το Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας αποφάσισε να οργανώσει ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον ακαδημαϊκό Αντρέα Καραμάνο για να ακούσουμε τα αποτελέσματα της μελέτης αλλά και να συζητήσουμε τις προτεινόμενές λύσεις. Η εκδήλωση θα γίνει στις 14 Μαΐου 2024, στο Χατζηγιάνειο από 18:00 έως 21:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

18:00 Χαιρετισμοί από επίσημους προσκεκλημένους. Εισαγωγή από τον πρόεδρο του Παραρτηματος Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ.

18:30-19:00 Α. Καραμάνος: Εκτιμήσεις των Επιδράσεων της Κλιματικής Αλλαγής στους Εδαφικούς Πόρους και στις Αροτραίες Καλλιέργειες της Θεσσαλίας.

19:00-19:20 Ν. Κ. Γκούμας: Αντιπλημμυρική θωράκιση και βιώσιμα υδατικά διαθέσιμα στη Θεσσαλία, η ικανή και αναγκαία συνθήκη για ανασυγκρότηση και αντιμετώπιση κινδύνων ασφάλειας νερού.

19:20-19:40 Δ. Σοφολόγης, πρόεδρος ΠΟΣΓ: Οι επιδράσεις της ΚΑΠ 2023-2027 στην «αρδευόμενη γεωργία» της Θεσσαλίας, προτάσεις για την ενδιάμεση αναθεώρηση της με γνώμονα το αρδευτικό νερό.

19:40-20:00 Φ. Γέμτος, ομότιμος καθηγητής του ΠΘ: Γεωργία Συντηρήσεως ως μέσο διατήρησης της υγείας του εδάφους και προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή.

20:00-20:30 Ερωτήσεις, παρεμβάσεις, συζήτηση.

Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πηγή: eleftheria.gr

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας