Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024

Δημοσιεύθηκε η 4η πρόσκληση για τη Πιστοποίηση Γεωργικών Συμβούλων

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Δημοσιεύθηκε η 4η πρόσκληση για τη Πιστοποίηση Γεωργικών Συμβούλων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι 15 Ιουλίου 2024 για την πιστοποίηση γεωργικών συμβούλων και την εγγραφή τους στο Μητρώο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Οι αιτήσεις συμπληρώνονται και υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις που λειτουργεί στον ιστότοπο https://agroadvisors.elgo.gr.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση;

1. Τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Γεωργικοί Σύμβουλοι (Γ.Σ.) και να εγγραφούν στο σχετικό Μητρώο που τηρείται στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

2. Τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Γ.Σ. που επιθυμούν και δύνανται, βάσει του βασικού τίτλου σπουδών τους, να πιστοποιηθούν σε επιπλέον θεματικά πεδία.

3. Τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Γ.Σ. που έχουν τεθεί σε αναστολή πιστοποίησης στο 9ο θεματικό πεδίο «Συμβουλές για το σχεδιασμό της εφαρμογής Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης». Επισημαίνεται ότι, λόγω αλλαγής του θεσμικού πλαισίου του Σύστηματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (πρότυπα σειράς AGRO 2), για τη διατήρηση της πιστοποίησης είναι υποχρεωτική η επιτυχής παρακολούθηση προγράμματος επιμόρφωσης.

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να τηρούνται για να πιστοποιηθεί ως Γ.Σ. ένα φυσικό πρόσωπο;

1. Να είναι κάτοχος τίτλου σπουδών: Γεωπόνου, Κτηνιάτρου, Δασολόγου, Περιβαλλοντολόγου, Γεωλόγου, Μηχανικού Περιβάλλοντος, Οικονομολόγου, Οινολόγου, Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας (Α.Ε.Ι.-Α.ΤΕ.Ι.) ή αναγνωρισμένων ισότιμων τίτλων σπουδών, σχολών της αλλοδαπής. Για τις ειδικότητες Περιβαλλοντολόγου, Μηχανικού Περιβάλλοντος και Οικονομολόγου απαιτείται τίτλος σπουδών Α.Ε.Ι. ή αναγνωρισμένων ισότιμων τίτλων σπουδών, σχολών της αλλοδαπής.

2. Να διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος σε ισχύ, από το οικείο Επιμελητήριο, εφόσον η επαγγελματική του ειδικότητα το απαιτεί.

3. Να κατέχει «Βεβαίωση παρακολούθησης» του εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης που θα διοργανωθεί από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Μετά την εξέταση της πληρότητας και του περιεχομένου της αίτησης, της υπεύθυνης δήλωσης και των δικαιολογητικών που συνυποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, καταρτίζεται πίνακας συμμετεχόντων στο εισαγωγικό πρόγραμμα επιμόρφωσης. Οι συμμετέχοντες αξιολογούνται με εξέταση και στους επιτυχόντες χορηγείται «Βεβαίωση παρακολούθησης».

4. Να μην υφίσταται σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για αδίκημα που σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα ή για οικονομικό αδίκημα.

5. Να μην σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο με τον έλεγχο των Γ.Σ. και των Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.)

6. Να μην ασκεί εμπορία γεωργικών και κτηνιατρικών εφοδίων και αγροτικών προϊόντων και να μην εργάζεται σε τέτοιου είδους εταιρείες.

Πηγή: ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.


 ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας