Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018

H Farmacon και η GET, με το καινοτόμο FarmaSense, στον διεθνή διαγωνισμό Copernicus Masters

FARMACON
H Farmacon και η GET, με το καινοτόμο FarmaSense, στον διεθνή διαγωνισμό Copernicus Masters

την καινοτόμα πρωτοποριακή πλατφόρμα πληροφορικής, το FarmaSense, που θα υποστηρίζει τις καθημερινές δραστηριότητες των αγροτών, η Farmacon συμμετέχει στο διεθνή διαγωνισμό  Copernicus Masters, διεκδικώντας ένα από τα βραβεία καινοτόμων λύσεων και ιδεών με δεδομένα τηλεπισκόπησης, στον αγροτικό τομέα.

FarmaSense Logo 01

Το FarmaSense χρησιμοποιώντας δεδομένα από δορυφόρους και drones, καθώς και δεδομένα από αισθητήρες Iot αλλά και μοντέλα πρόγνωσης εχθρών και ασθενειών, υποστηρίζει τις καθημερινές δραστηριότητες των αγροτών, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την άρδευση, τη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, με σκοπό τον περιορισμό του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας και του κέρδους τους, με φιλικό και βιώσιμο τρόπο.

Οι χρήστες της πλατφόρμας είναι γεωπόνοι και αγρότες και οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες μέσω του διαδικτύου (FarmaSense.ag)  καθώς και σε εφαρμογή για κινητά.

FARMASENSE SCREENSHOT

Λίγα λόγια για το Copernicus Masters

Το Copernicus Masters είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που απονέμει βραβεία σε καινοτόμες λύσεις, εξελίξεις και ιδέες για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία που βασίζονται σε δεδομένα τηλεπισκόπησης.

Eγκαινιάστηκε το 2011 εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και με την ισχυρή υποστήριξη εταίρων παγκόσμιας κλάσης στο πλαίσιο της αποστολής τους για την προώθηση της χρήσης των υπηρεσιών του Copernicus από τους χρήστες.

Οι πρωτοπόροι Copernicus έχουν εξελιχθεί στην κινητήρια δύναμη που προάγει λύσεις αιχμής.

Κάθε χρόνο, διαφορετικές κατηγορίες βραβείων αντιμετωπίζουν τις παγκόσμιες προκλήσεις με επαναστατικές συμμετοχές στον ανταγωνισμό στους τομείς της βαθιάς μάθησης, του IoT (Διαδίκτυο των Πραγμάτων), των μεγάλων αναλύσεων δεδομένων, της έξυπνης κινητικότητας και της βιομηχανίας 4.0 καθώς και πολλών άλλων.

Ο μεγάλος αριθμός δεδομένων που παράγεται από την παρατήρηση της Γης έχει τεράστιες δυνατότητες για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Μια ευρεία ποικιλία βιομηχανιών και τομέων δημόσιου συμφέροντος αποβλέπουν στην αξιοποίηση των προόδων του προγράμματος Copernicus.

H νέα πλατφόρμα της Farmacon…  FarmaSense

Η Farmacon στα πλαίσια ανάπτυξης της νέας της πλατφόρμας FarmaSense, έχει ως σκοπό να εφαρμόσει νέες πρακτικές και μεθόδους στη διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω ενός σύγχρονου συστήματος Υποστήριξης Αποφάσεων (DSS – Decision Support System) ,που θα καθοδηγεί αμερόληπτα και βάσει αποκλειστικά επιστημονικών δεδομένων,  αλλά και 24 ώρες το εικοσιτετράωρο τον αγρότη ώστε να πάρει τις σωστές αποφάσεις!

Η πρόταση της Farmacon σε συνεργασία με τη GET, εταιρεία πάροχο λύσεων Γεωπληροφορικής που βασίζεται σε ανοικτά πρότυπα, ανοικτό/ελεύθερο λογισμικό και ανοικτά δεδομένα, αφορά συγκεκριμένα στην καλλιέργεια του βαμβακιού, βάσει της οποίας  επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση πόρων και η καλύτερη συνoλική διαχείριση της καλλιέργειας στην Ελλάδα.

Επιβράβευση όλων των προσπαθειών μας αποτελεί η αποδοχή στο διαγωνισμό Copernicus Masters!!!

Ευχηθείτε μας και εσείς Καλή Επιτυχία…

Τόσο στη Farmacon και σε όλες τις καινοτόμες ιδέες που θα δώσουν άμεσες λύσεις στα επίκαιρα αγροτικά προβλήματα!

FarmasenseFlyer

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας