Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού επιθεώρησης του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων

Διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού επιθεώρησης του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων

Καθορίστηκε η διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού επιθεώρησης του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ΕΕΓΦ). Ο νόμος προβλέπει κυρώσεις, που φθάνουν τα 5.000 € για όσους χρησιμοποιούν ψεκαστικό που δεν έχει εφοδιαστεί με πιστοποιητικό και sticker επιθεώρησης.

Σκοποί της εφαρμογής του συστήματος επιθεώρησης των ψεκαστικών μηχανημάτων για τη χορήγηση πιστοποιητικού επιθεώρησης και αυτοκόλλητου σήματος καταλληλότητας για τον εξοπλισμό αυτό από τους εξουσιοδοτημένους Σταθμούς Επιθεώρησης είναι:

  • Η ασφάλεια των χρηστών.
  • Η προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος

Οι ιδιοκτήτες του εξοπλισμού εφαρμογής των γεωργικών φαρμάκων έχουν την ευθύνη της συντήρησης, καλής λειτουργικής κατάστασης και κατάλληλης βαθμονόμησης του εξοπλισμού πριν από κάθε εφαρμογή γεωργικών φαρμάκων.

  •  Στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Απογραφής Αγροτικών Μηχανημάτων (ΠΥΑΑΜ) γίνεται απογραφή των αγροτικών μηχανημάτων και τηρείται το Μητρώο Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΜΕΕΓΦ), το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία για κάθε εν χρήσει εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ψεκαστικών μηχανημάτων) που δύναται να χρησιμοποιηθεί στην πρωτογενή παραγωγή, τη γεωργία και τη δασοκομία για επαγγελματική χρήση.

Εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας απόφασης, οι φορητοί εξοπλισμοί εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων και οι επινώτιοι ψεκαστήρες.

  •  Οι Σταθμοί Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΣΤΕΕΕΓΦ) λειτουργούν κατόπιν εξουσιοδότησης από την Περιφερειακή Υπηρεσία Απογραφής Αγροτικών Μηχανημάτων (ΠΥΑΑΜ) της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία διατηρούν την έδρα τους και μπορεί να είναι κατασκευαστές ΕΕΓΦ, καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων, τμήματα Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι., Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις κ.λ.π.
  •  Οι σταθμοί λειτουργούν σε σταθερές ή κινητές εγκαταστάσεις και διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό (επιθεωρητή) και τον απαραίτητο εξοπλισμό ο οποίος είναι διακριβωμένος από τους επίσημους φορείς διακρίβωσης.

Τις αναλυτικές υποχρεώσεις των κατόχων εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ψεκαστικών μηχανημάτων) τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Σταθμών Επιθεώρησης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου για τα Ψεκαστικά Μηχανήματα

Πηγή: e-ea.gr

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας