Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

SLAVOL S - Για σίγουρο φύτρωμα!

Greek Farmer - Έλληνας Αγρότης
SLAVOL S - Για σίγουρο φύτρωμα!

Το SLAVOL S, είναι Ενεργοποιητής ανάπτυξης και χρησιμοποιείται για τον ψεκασμό σπόρων μεγάλων καλλιεργειών και κηπευτικών (καλαμπόκι, σιτηρά, σόγια, βαμβάκι, ηλίανθο, πιπεριά, τομάτα, αγγούρι κ.λ.π) και Ριζοβολία μοσχευμάτων καλλωπιστικών φυτών (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, πολυετή φυτά, φυλλοβόλα, κωνοφόρα και θάμνοι)

Το σκεύασμα  SLAVOL S περιέχει αυξίνη – ινδολο-3- οξυκό οξύ (ΙΑΑ), η οποία δημιουργείται κατά την διαδικασία της ζύμωσης, ως δευτερεύων μεταβολίτης, από τα βακτήρια και είναι ανάλογη με την φυσική αυξίνη που υπάρχει στο σπόρο.

Είναι επιβεβαιωμένο ότι η συγκέντρωση της ΙΑΑ που υπάρχει ήδη στο σπόρο, μετά από δύο ημέρες από τη βλάστηση του σπόρου, μειώνεται απότομα και παραμένει στη συνέχεια σε χαμηλά επίπεδα για όλο το διάστημα του φυτρώματος.

Με την εφαρμογή του SLAVOL S στο σπόρο, ενισχύεται η συγκέντρωση της αυξίνης (ΙΑΑ), επιταχύνοντας την διαδικασία της βλάστησης και του φυτρώματος του σπόρου, την διαφοροποίηση των ιστών και των οργάνων, τον σχηματισμό του ριζικού συστήματος και του υπέργειου τμήματος του φυτού.

Τα πειράματά μας απέδειξαν ότι με την εφαρμογή του SLAVOL S, αυξάνεται η ενέργεια της βλάστησης και τα φυτρωμένα φυτά σχηματίζουν ισχυρότερο ριζικό σύστημα και μεγαλύτερη φυλλική επιφάνεια. Οι σπόροι φυτρώνουν ομοιόμορφα και περνούν τα βλαστικά τους στάδια την ίδια χρονική περίοδο, διευκολύνοντας έτσι τις επόμενες καλλιεργητικές φροντίδες της καλλιέργειας. Τέλος έχει αποδειχθεί από τα πειράματά μας ότι οι σπόροι που ψεκάστηκαν με SLAVOL S, μπορούν να συντηρηθούν έως και ένα χρόνο μέχρι τη σπορά, διευκολύνοντας έτσι τα σποροπαραγωγικά κέντρα.

logo slavolS

ΣΥΝΘΕΣΗ

Το SLAVOL S περιέχει αυξίνες ινδολο-3-οξικό οξύ (ΙΑΑ),που είναι οι  βασικές φυτικές ορμόνες οι οποίες ρυθμίζουν όλες τις διεργασίες αύξησης και ανάπτυξης των φυτών. Η ορμόνη ινδολο-3-οξικό οξύ που υπάρχει στο SLAVOL S, απομονώθηκε και ταυτοποιήθηκε με αναλυτικές χημικές μεθόδους.

Είναι προϊόν μεταβολισμού των βακτηρίων, που προάγει την αύξηση των φυτών.

Το ινδολο-3-οξικό οξύ που βρίσκεται στο SLAVOL S, είναι βιολογικά ενεργό.

Το IAA διεγείρει όλες τις φυσιολογικές διεργασίες των φυτών, όπως και η αυξίνη που συντίθεται φυσιολογικά από τα κύτταρα των φυτών. Με την εφαρμογή εξωγενούς αυξίνης  (από το Slavol S) στην επιφάνεια του σπόρου σε βέλτιστη συγκέντρωση, ενισχύεται η απαραίτητη συγκέντρωση της αυξίνης για την βλάστηση και το φύτρωμα των σπόρων.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Με την εφαρμογή του SLAVOL S στον σπόρο των φυτών, διεγείρεται η βλάστηση και το φύτρωμα, η ανάπτυξη ριζικού συστήματος και του υπέργειου τμήματος του φυτού. Το ινδολο-3-οξικό οξύ επιδρά στην επιμήκυνση κυττάρων και οργάνων, την ανάπτυξη πλάγιων και βλαστογενών ριζών, την ανάπτυξη των ηθμωδών αγγείων.

Το ομοιόμορφο φύτρωμα των φυτών διευκολύνει τις καλλιεργητικές εργασίες (φυτοπροστασία, λίπανση, καλλιεργητή) σε όλα τα βλαστικά στάδια.

Το ισχυρότερο ριζικό σύστημα έχει μεγαλύτερη δύναμη απορρόφησης θρεπτικών στοιχείων από το έδαφος, άρα καλύτερη θρέψη των φυτών ενώ η μεγαλύτερη φυλλική επιφάνεια ενισχύει τον ρυθμό της φωτοσύνθεσης με μεγαλύτερη παραγωγή οργανικών ουσιών και αυξημένη απόδοση.

Η εμβάπτιση μοσχευμάτων από τα καλλωπιστικά φυτά σε διάλυμα SLAVOL S επιδρά στην ριζογέννηση, δημιουργία ριζικού συστήματος, ανάπτυξη πλάγιων και βλαστογενών ριζών.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

1. ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ : Σιτηρά ,Καλαμπόκι, Ηλίανθος, Βαμβάκι, Σόγια, κτηνοτροφικά φυτά, ελαιοκράμβη.

Διαλύστε το Slavol S στην κατάλληλη ποσότητα νερού και ψεκάστε την ανάλογη στρεμματική ποσότητα σπόρου. Στεγνώστε τον σπόρο και πραγματοποιείστε την σπορά.

Στο παραπάνω διάλυμα μπορείτε να χρησιμοποιείστε και φυτοφάρμακα για την προστασία του σπόρου (εντομοκτόνο-μυκητοκτόνο)

► ΣΙΤΗΡΑ: SLAVOL S (250 ml)+750 ml νερό για ποσότητα σπόρου10 στρεμμάτων.

► ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ: SLAVOL S (250 ml)+250 ml νερό για ποσότητα σπόρου 10 στρεμμάτων. Η ποσότητα του διαλύματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 700 ml

► ΗΛΙΑΝΘΟΣ: SLAVOL S (250 ml)+250 ml νερό για ποσότητα σπόρου 10 στρεμμάτων. Η ποσότητα του διαλύματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 700 ml

► ΒΑΜΒΑΚΙ: SLAVOL S 250 ml για ποσότητα σπόρου 10 στρεμμάτων.

► ΕΛΑΙΟΚΡΑΜΒΗ: SLAVOL S (250 ml)+250 ml νερό για ποσότητα σπόρου 10 στρεμμάτων. Η ποσότητα του διαλύματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 700 ml

 2. ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ : Τομάτα, Πιπεριά, Αγγούρι, Ριζώδη, βολβώδη, λαχανοειδή, Κρεμμύδι, Σκόρδο

► Μουλιάστε τους σπόρους απευθείας στο SLAVOL S για 15-30 λεπτά.

► Αφήστε τους σπόρους για προβλάστηση ή πραγματοποιείστε άμεσα την σπορά.

3. ΑΝΘΗ : Σπορόφυτα και μοσχεύματα καλλωπιστικών φυτών (φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, πολυετή φυτά, κωνοφόρα)

► Διαλύστε το SLAVOL S σε 250-500 ml νερού.

► Τοποθετείστε τα μοσχεύματα και τα σπορόφυτα στο διάλυμα.

► Μετά την μεταφύτευση, ποτίστε τα φυτά με το διάλυμα που έχει απομείνει.

SYSKEYASIA slavolS

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

► Μεγαλύτερη βλαστική ικανότητα

► Καλύτερο φύτρωμα των σπόρων

► Μεγαλύτερη μάζα 1000 σπόρων

► Μεγαλύτερη απόδοση

► Μεγαλύτερη φυλλική επιφάνεια και φωτοσυνθετική δράση

► Σχηματισμό πλάγιων και βλαστογενών ριζών

► Ριζοβολία μοσχευμάτων

 


  Ενημερωθείτε αναλυτικά για όλα τα προϊόντα της εταιρείας GREEK FARMER πατώντας ΕΔΩ

Logo 500Px

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας