Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

ENTEC® - Κορυφαία ποιότητα και τεχνολογία για αποδοτικότερη λίπανση

ENTEC® - Κορυφαία ποιότητα και τεχνολογία για αποδοτικότερη λίπανση

Τα νέας γενιάς λιπάσματα ENTEC®, με το μακράς διάρκειας άζωτο λόγω του αναστολέα νιτροποίησης που περιέχουν, ελαχιστοποιούν τις απώλειες λόγω έκπλυσης και εξαέρωσης.

Επιμηκύνουν το χρόνο παραμονής του αζώτου στο έδαφος και κλιμακώνουν τη διάθεσή του στην καλλιέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέσω του μοναδικού μηχανισμού δράσης τους, τα λιπάσματα ENTEC® προσαρμόζουν τη λίπανση στις ανάγκες της καλλιέργειας, μεγιστοποιούν την εκμετάλλευση του αζώτου από τα φυτά και εξασφαλίζουν υψηλότερη και ποιοτικότερη παραγωγή.

1

Χαρακτηριστικά

Τα λιπάσματα ENTEC® είναι προϊόντα μακροχρόνιας εργαστηριακής, εφαρμοσμένης έρευνας και εμπειρίας στον τομέα της θρέψης των καλλιεργειών. Περιέχουν το 30 - 40% του αζώτου υπό τη μορφή νιτρικού άλατος για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των φυτών, ενώ το υπόλοιπο 60–70% του αζώτου βρίσκεται σε αμμωνιακή μορφή. Η αμμωνιακή μορφή του αζώτου, σε συνδυασμό με τη δράση του νέας γενιάς αναστολέα νιτροποίησης DMPP που περιέχουν, επιμηκύνουν το χρόνο παραμονής του αζώτου στο έδαφος εναρμονίζοντας την παροχή του στις εκάστοτε απαιτήσεις των φυτών ενώ η διάθεση του στην καλλιέργεια γίνεται κλιμακωτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κυριότερα Πλεονεκτήματα 

✅ Καλύτερη εκμετάλλευση του αζώτου λόγω της προσαρμοσμένης παροχής του στις ανάγκες του φυτού 

✅ Πρόσθετη περιεκτικότητα σε νιτρικό άζωτο για άμεση διαθεσιμότητα στα φυτά 

✅ Μειωμένη έκπλυση και απορροή του αζώτου

✅ Αξιόπιστη παροχή αζώτου σε όλες τις καιρικές συνθήκες 

✅ Υψηλότερες αποδόσεις και ποιοτικότερα προϊόντα από την ταυτόχρονη εφαρμογή νιτρικού και αμμωνιακού αζώτου

✅ Εξοικονόμηση εργασίας και μείωση κόστους μέσω του μειωμένου αριθμού εφαρμογών 

✅ Σημαντική μείωση των απωλειών αζώτου από εξάχνωση

Τρόπος Δράσης 

Για την ολοκληρωμένη θρέψη των καλλιεργειών και την αύξηση των αποδόσεων, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν και οι δύο μορφές αζώτου στο έδαφος καθώς τα φυτά είναι απαραίτητο να τρέφονται τόσο με νιτρικό όσο και με αμμωνιακό άζωτο. Αυτό δεν είναι εφικτό με τα παραδοσιακά λιπάσματα, επειδή το αμμωνιακό άζωτο μετατρέπεται μέσα σε λίγες ώρες ή ημέρες, αρχικά σε νιτρώδη και στη συνέχεια σε νιτρικά άλατα (νιτροποίηση). Λόγω αυτής της μετατροπής, οι καλλιέργειες που λιπαίνονται με παραδοσιακά λιπάσματα δεν βρίσκουν στο έδαφος την αμμωνιακή μορφή του αζώτου διαθέσιμη για απορρόφηση, με αποτέλεσμα τη μονομερή και ανεπαρκή θρέψη τους.

Τα λιπάσματα ENTEC®, μέσω του νέας γενιάς αναστολέα νιτροποίησης DMPP, παρατείνουν τη διαδικασία της νιτροποίησης, επιμηκύνοντας έτσι τη διάρκεια παραμονής του αμμωνιακού αζώτου στο έδαφος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 10 εβδομάδες. Επιτυγχάνουν με αυτό τον τρόπο την αρμονική θρέψη των καλλιεργειών και με τις δύο μορφές αζώτου, αυξάνοντας σημαντικά τις στρεμματικές αποδόσεις και την ποιότητα της παραγωγής. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η παροχή του αζώτου προσαρμόζεται αυτόματα στις εκάστοτε απαιτήσεις των φυτών και το άζωτο προστατεύεται από απώλειες λόγω έκπλυσης και εξάχνωσης.

COVER ΑΡΘΡΩΝ BLOG 45

 

3



Eurochem Logo Eng Verti rgb

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας