Η καλλιέργεια του μπιζελιού
Το μπιζέλι, ή με την επιστημονική του ονομασία Πίσον το ήμερον (Pisum sativum), ετήσιο φυτό, που ανήκει στην οικογένεια των Fabaceae και στην τάξη των Κυαμωδών.
Καλλιεργητικές φροντίδες και φθινοπωρινές επεμβάσεις σε οπωρώνες
Προσοχή στη συγκομιδή των μουμιοποιημένων καρπών που βρίσκονται στο έδαφος ή έχουν παραμείνει προσκολλημένοι πάνω στα δένδρα, γιατί είναι ένας από τους βασικούς λόγους που προκαλούν τις αρχικές μολύνσεις κατά την άνοιξη, από τα κονίδια που αναπτύσσονται σε αυτούς.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη βλάστηση των σπόρων του σιταριού
Σε αντίθεση με πολλά άλλα φυτικά είδη όπου είναι δυνατή η φυτική αναπαραγωγική ικανότητα, η αναπαραγωγή στο σιτάρι περιορίζεται στους σπόρους, ακολουθώντας μια διαδικασία αυτοεπικονίασης μεταξύ των αρσενικών ανθήρων και του γυναικείου στίγματος.
10 τρόποι για περισσότερο και καλύτερης ποιότητας νερό άρδευσης
Δεδομένου πως το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό του οποίου η διαχείριση είναι κρίσιμη για κάθε σχεδόν καλλιέργεια, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν τη σωστή χρήση του αλλά και τη μέγιστη δυνατή και ορθολογική διάθεσή του μέσω των αρδευτικών συστημάτων.
Η καλλιέργεια της φακής
Η φακή, ή με την επιστημονική της ονομασία Φακός ο μαγειρικός (Lens culinaris), είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό, που ανήκει στην οικογένεια των Κυαμοειδών και στην τάξη των Κυαμωδών.
Καλλιέργειες και μικροκλίμα
Μικροκλίμα είναι το κλίμα μιας μικρής περιοχής το οποίο όμως διαφέρει σημαντικά από αυτό της ευρύτερης περιοχής.
Οργανική ή συμβατική γεωργία; Η΄μήπως τελικά, ολοκληρωμένη γεωργία;
“Αγοράζω μόνο βιολογικά προϊόντα διότι είναι τα μόνα που δεν περιέχουν φυτοφάρμακα”
“Η βιολογική γεωργία είναι αυτή που έχει τις λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις”
“Τα βιολογικά προϊόντα έχουν αυξημένη διατροφική αξία”
Η αποφύλλωση του Βαμβακιού και γιατί είναι σημαντική η επιτυχία της
Τι είναι η αποφύλλωση του βαμβακιού και γιατί είναι σημαντική η επιτυχία της; Ποιος είναι ο σωστός χρόνος εφαρμογής; Τι προσέχουμε κατά την αποφύλλωση; Ποια σκευάσματα χρησιμοποιούμε για την αποφύλλωση και ποια για την ωρίμανση;
Γιατί θα πρέπει να σεβόμαστε τους Μικροοργανισμούς του εδάφους;
Όλα τα εδάφη, ιδιαίτερα εκείνα που είναι μέσα καλλιέργειας, φιλοξενούν μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών.
Η σημασία της μετασυλλεκτικής άρδευσης και λίπανσης στο αμπέλι
Η περίοδος μετά τη συγκομιδή και πριν την πτώση των φύλλων είναι μία από τις καλύτερες περιόδους για την πρόσληψη αζώτου και καλίου από τους αμπελώνες, στην περίπτωση όμως που η υπερβολική βλαστική ανάπτυξη αλλά και η περιεκτικότητα σε κάλιο των καρπών δεν είναι ένα θέμα που μας απασχολεί.
- Γιάννουλη Λάρισας
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- 2410-669107 & 2410-669108
- 2410-669109


Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.
To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon
Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.
Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.