Οι ποικιλίες του Ακτινιδίου που κατακτούν τις αγορές
Το ακτινίδιο ανήκει στο γένος Actinidia της οικογένειας Actinidiaceae, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 30–40 είδη φυτών αναρριχώμενης μορφής, με μεγάλη ποικιλία ως προς τη μορφή, το μέγεθος, τον τύπο φλοιού, το χρώμα της σάρκας και την ανθεκτικότητα των καρπών. Η καταγωγή του φυτού εντοπίζεται στην ανατολική Ασία.
Ελληνικές τουλίπες: μια αναπτυσσόμενη αγορά μεγάλης αξίας
Την τουλίπα, το δημοφιλές αυτό καλλωπιστικό φυτό μελετούν τα τελευταία χρόνια επιστήμονες από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, καταρρίπτοντας παγιωμένες απόψεις όπως ότι η Ολλανδία είναι η «χώρα της τουλίπας» κι ανακαλύπτοντας μια νέα δυναμική.
Αβοκάντο στην Ελλάδα: Μια νέα “πράσινη” ευκαιρία για τους παραγωγούς
Το αβοκάντο (Persea americana) είναι φυτό υποτροπικής προέλευσης, το οποίο ξεκίνησε να καλλιεργείται στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα πειραματικά δεδομένα για την προσαρμογή του στο ελληνικό περιβάλλον.
Ελαιογένεση: Η αόρατη χημεία που μετατρέπει την ελιά σε χρυσό
Μετασυλλεκτικές Επεμβάσεις στο Βαμβάκι: Προετοιμασία για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο
Η πληθυσμιακή εξέλιξη των σημαντικών εχθρών του βαμβακιού, όπως το πράσινο και το ρόδινο σκουλήκι, επηρεάζεται καθοριστικά από το μέγεθος του διαχειμάζοντος πληθυσμού τους. Η εφαρμογή κατάλληλων καλλιεργητικών πρακτικών αμέσως μετά τη συγκομιδή συμβάλλει ουσιαστικά στον περιορισμό του.
Υπολείμματα καλλιεργειών: πολύτιμος σύμμαχος για το έδαφος
Πολλοί παραγωγοί αφήνουν στο χωράφι τα φυτικά υπολείμματα των καλλιεργειών τους μετά τη συγκομιδή. Αν και η πρακτική αυτή συχνά θεωρείται δευτερεύουσα, στην πραγματικότητα μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για το έδαφος, συμβάλλοντας τόσο στη διατήρηση της γονιμότητάς του όσο και στη βελτίωση της επόμενης καλλιέργειας.
Το νερό και η σημασία του για το έδαφος και τη γεωργία
Το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο για τη ζωή στο έδαφος και τη γεωργική παραγωγή. Η κατανόηση της κίνησης και της συμπεριφοράς του στο έδαφος είναι καθοριστική για την υγεία των φυτών και του οικοσυστήματος.
Βαμβάκι & Απόδοση: Τα Στάδια Ανάπτυξης που κάνουν τη διαφορά
Η καλλιέργεια του βαμβακιού στη χώρα μας διαρκεί 170 έως 210 ημέρες ανάλογα με την ποικιλία και τις κλιματικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η παρακολούθηση των σταδίων ανάπτυξης είναι αυτά που τελικά κάνουν τη διαφορά στην απόδοση και την ποιότητα του προϊόντος.
Πέντε μυστικά επιτυχίας για την καλλιέργεια του Αγγουριού
Η επιτυχημένη καλλιέργεια του αγγουριού απαιτεί την εφαρμογή κατάλληλων καλλιεργητικών φροντίδων ώστε να εξασφαλιστεί υψηλή ποιότητα καρπών, καλή παραγωγή και μακροχρόνια διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους.
Ποτίζοντας σωστά τις καρυδιές: Τι ρόλο παίζει η μέθοδος άρδευσης
- Γιάννουλη Λάρισας
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- 2410-669107 & 2410-669108
- 2410-669109
Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.
Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.
Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.
To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon
Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.
Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.


