Ειδική φυσιολογία: οι νεκτάριοι αδένες στα φύλλα των δένδρων του γένους Prunus
Οι νεκτάριοι αδένες είναι αδενώδεις επιδερμικοί κυτταρικοί σχηματισμοί των φυτών, που λειτουργούν ως εκκριτικοί ιστοί απ’ όπου εκκρίνεται το λεγόμενο νέκταρ.
Αραίωμα οπωροφόρων δένδρων: Πώς και για ποιό λόγο;
Το αραίωμα των οπωροφόρων δένδρων είναι μια διαδικασία η οποία αποτελείται από την αφαίρεση ανθέων ή και καρπών, για να αποφευχθεί η υπερβολική καρποφορία, που έχει ως αποτέλεσμα την εξάντληση του δένδρου σε θρεπτικές ουσίες και το σχηματισμό καρπών μικρού μεγέθους.
Άσπερμα και ένσπερμα σταφύλια. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο, κάποιες ποικιλίες σταφυλιού να έχουν σπέρματα ενώ κάποιες άλλες όχι. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Ποιές διαδικασίες λαμβάνουν χώρα κατά τη γονιμοποίηση και τελικά έχουμε τη μία ή την άλλη περίπτωση ή μπορεί και μια ενδιάμεση κατάσταση;
Σχίσιμο των ραγών στο αμπέλι: γιατί συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζεται;
Το σχίσιμο των ραγών είναι στην ουσία οι ρωγμές ή οι θραύσεις του δέρματος των ραγών, οι οποίες συνήθως συνδέονται με έντονες βροχοπτώσεις μετά από ξηρασία οι οποίες όμως συμβαίνουν κατά την ωρίμανση των ραγών.
Η καλλιέργεια της πιπεριάς
Η πιπεριά, (Capsicum annuum) καλλιεργείται συνήθως ως μονοετής καλλιέργεια. Τα άνθη του φυτού είναι ερμαφρόδιτα και στις περισσότερες φορές αυτογονιμοποιούνται. Παρόλα αυτά, η διασταύρωση μεταξύ των ανθέων είναι δυνατή και εύκολη.
Διαπνοή: η κινητήριος δύναμη των φυτών
Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό και τα θρεπτικά συστατικά μετακινούνται μέσα σε ένα φυτό από τις ρίζες έως τους βλαστούς, αλλά ξέρετε πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό; Ας ρίξουμε μια ματιά στην κινητήρια δύναμη πίσω από αυτή τη ροή: τη διαπνοή.
Ο κόσμος δεν θα πεινάσει μόνο αν το έδαφος είναι χορτάτο!
Ο πληθυσμός της γης αυξάνεται ραγδαία και με εκπληκτικούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να σκεφτόμαστε όλοι την εύκολη λύση…
Η καλλιέργεια του πεπονιού
Το πεπόνι, (Cucumis melo, Σικύος ο πέπων) είναι αγγειόσπερμο δικότυλο φυτό, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Κολοκυνθοειδών. Συγγενικό φυτό με την κολοκυθιά, την αγγουριά και την καρπουζιά.
Παράγοντες ακαρπίας των οπωροφόρων...
Ένα πολύ σύνηθες ερώτημα των καλλιεργητών είναι σχετικό με τα φρούτα των δένδρων τους. Ρωτάνε λοιπόν, γιατί ορισμένες χρονιές η παραγωγή είναι πολύ μικρή και γιατί πολλές φορές η καρποφορία συμβαίνει χρονιά παρά χρονιά;
Τι είναι το pH και με ποιό τρόπο επηρεάζει τα καλλιεργούμενα φυτά;
Το pH του εδάφους και το νερό της άρδευσης αποτελούν βασικές πτυχές της θρέψης των φυτών. Το pH δεν έχει άμεση επίδραση στο φυτό, αλλά επηρεάζει άμεσα τη διαθεσιμότητα των θρεπτικών ουσιών για το φυτό.
- Γιάννουλη Λάρισας
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- 2410-669107 & 2410-669108
- 2410-669109


Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.
To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon
Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.
Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.