Εποχική γήρανση των φύλλων
Τα φύλλα των δένδρων, φυλλοβόλων αλλά και αειθαλών, υπόκεινται στη διαδικασία της “γήρανσης”. Η γήρανση των φύλλων είναι μορφή μιας ευρύτερης φυσιολογικής λειτουργικής διαδικασίας των ζωντανών οργανισμών, που λέγεται “προκαθορισμένος κυτταρικός θάνατος”.
Αμυγδαλιά: Προετοιμασία για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο
Οι καλλιεργητικές πρακτικές της αμυγδαλιάς επικεντρώνονται στην προετοιμασία του εδάφους και των δέντρων για την επερχόμενη καλλιεργητική περίοδο, καθώς και στην προστασία από ασθένειες και εχθρούς.
Η "κάλυψη του εδάφους" ως μέτρο αντιμετώπισης των ζιζανίων και προστασίας των εδαφών
Η κάλυψη του εδάφους με διάφορους μεθόδους περιορίζει την ανάπτυξη κυρίως πολυετών ζιζανίων, καθώς μειώνεται η ηλιακή ακτινοβολία που φτάνει στην επιφάνεια του εδάφους.
Πώς η Θερμοκρασία επηρεάζει τη συγκομιδή του Αβοκάντο
Οι καρποί αβοκάντο ωριμάζουν επάνω στο δέντρο, αλλά και μετά τη συγκομιδή τους. Η συγκομιδή στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης εξασφαλίζει καρπούς με τα ιδανικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και μεγάλη διάρκεια ζωής στο ράφι.
Αποτελεσματική σπορά Φακής σε τρία βήματα
Η φακή προσαρμόζεται στο σύστημα αμειψισποράς των χειμερινών σιτηρών. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εναλλαγή σιταριού με φακή , διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τις επιδόσεις του σιταριού.
Ολοκληρωμένος Οδηγός Σποράς των Χειμερινών Σιτηρών
Η κύρια εποχή σποράς των χειμερινών σιτηρών είναι το φθινόπωρο και συγκεκριμένα τους μήνες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων είναι απαραίτητη η σωστή προετοιμασία του εδάφους, η επιλογή καλής ποιότητας σπόρου και οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες κατά το φύτρωμα.
Τρία από τα πιο διαδεδομένα Συστήματα Θερμοκηπίου
Τα τρία από τα πιο γνωστά θερμοκήπια με βάση τις συνθήκες που επικρατούν εντός του θερμοκηπίου είναι το «Ψυχρό Θερμοκήπιο», το «Δροσερό Θερμοκήπιο» και το «Ζεστό Θερμοκήπιο».
Ερευνητές εφαρμόζουν την έννοια της "Κυκλικής Οικονομίας" στο Θερμοκήπιο
Με τον όρο κυκλική οικονομία στο θερμοκήπιο, εννοούμε τη μείωση των αποβλήτων μίας καλλιέργειάς με ταυτόχρονη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των διαλυμάτων στράγγισης της προς όφελος του καλλιεργητή.
Τα βασικά βήματα εκκόκκισης στο Βαμβάκι
Ο εκκοκκισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ποιότητα των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων αλλά και στη τελική αξιοποίηση του βαμβακιού. Το σημαντικότερο στάδιο της εκκόκκισης είναι ο διαχωρισμός του σπόρου από τις ίνες του βάμβακος.
Προετοιμασία του ορυζώνα για τη συγκομιδή του
Η συγκομιδή για τη καλλιέργεια ρυζιού ξεκινάει από τα μέσα Σεπτέμβρη και διαρκεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Μία σημαντική καλλιεργητική πρακτική που χρειάζεται να προηγηθεί πριν τη συγκομιδή είναι η απομάκρυνση του νερού από τον ορυζώνα, ιδανικά να είναι 10-15 μέρες νωρίτερα πριν τη συγκομιδή ώστε το έδαφος να στεγνώσει.
- Γιάννουλη Λάρισας
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- 2410-669107 & 2410-669108
- 2410-669109


Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.
To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon
Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.
Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.