Ολοκληρωμένος Οδηγός Σποράς των Χειμερινών Σιτηρών
Η κύρια εποχή σποράς των χειμερινών σιτηρών είναι το φθινόπωρο και συγκεκριμένα τους μήνες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων είναι απαραίτητη η σωστή προετοιμασία του εδάφους, η επιλογή καλής ποιότητας σπόρου και οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες κατά το φύτρωμα.
Τρία από τα πιο διαδεδομένα Συστήματα Θερμοκηπίου
Τα τρία από τα πιο γνωστά θερμοκήπια με βάση τις συνθήκες που επικρατούν εντός του θερμοκηπίου είναι το «Ψυχρό Θερμοκήπιο», το «Δροσερό Θερμοκήπιο» και το «Ζεστό Θερμοκήπιο».
Ερευνητές εφαρμόζουν την έννοια της "Κυκλικής Οικονομίας" στο Θερμοκήπιο
Με τον όρο κυκλική οικονομία στο θερμοκήπιο, εννοούμε τη μείωση των αποβλήτων μίας καλλιέργειάς με ταυτόχρονη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των διαλυμάτων στράγγισης της προς όφελος του καλλιεργητή.
Τα βασικά βήματα εκκόκκισης στο Βαμβάκι
Ο εκκοκκισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ποιότητα των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων αλλά και στη τελική αξιοποίηση του βαμβακιού. Το σημαντικότερο στάδιο της εκκόκκισης είναι ο διαχωρισμός του σπόρου από τις ίνες του βάμβακος.
Προετοιμασία του ορυζώνα για τη συγκομιδή του
Η συγκομιδή για τη καλλιέργεια ρυζιού ξεκινάει από τα μέσα Σεπτέμβρη και διαρκεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Μία σημαντική καλλιεργητική πρακτική που χρειάζεται να προηγηθεί πριν τη συγκομιδή είναι η απομάκρυνση του νερού από τον ορυζώνα, ιδανικά να είναι 10-15 μέρες νωρίτερα πριν τη συγκομιδή ώστε το έδαφος να στεγνώσει.
Καστανιά: Χειρισμοί από τη συγκομιδή μέχρι και τη συντήρηση
Η εποχή συγκομιδής των κάστανων ξεκινάει όταν οι καρποί ωριμάσουν, δηλαδή οι αχινοί ανοίγουν και τα κάστανα πέφτουν κάτω στο έδαφος. Η προέλευση της γύρης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο μέγεθος αλλά και στη γεύση του καρπού.
Πότε ξεκινάει η Συγκομιδή Ακτινιδίων;
Η συγκομιδή των ακτινιδίων πραγματοποιείται σε ένα στάδιο ωρίμανσης που ο καρπός δεν είναι έτοιμος προς κατανάλωση, τη λεγόμενη «συλλεκτική ωρίμανση» η οποία διαφέρει από την «ωρίμανση για κατανάλωση».
Μία σημαντική ανακάλυψη αποδεικνύει ότι τα υποπροϊόντα μήλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αρτοποιία
Πρόσφατα, σε μία μελέτη που διεξήχθη στη Ρουμανία οι ερευνητές κατάφεραν να αξιοποιήσουν υποπροϊόντα που προκύπτουν κατά τη παραγωγή χυμού μήλου και συγκεκριμένα τα χρησιμοποίησαν ως συστατικό στην ζύμωση προζυμιού.
Πάρε μέρος στην έρευνα: “O Κοινωνικός αντίκτυπος της συγκαλλιέργειας”
Συνεισφορά στη βιώσιμη γεωργία: Λάβετε μέρος στην έρευνά μας σχετικά με την συγκαλλιέργεια καλλιεργειών πλούσιων σε πρωτεΐνη !
Αγροβολταϊκά Συστήματα: Μπορούν η γεωργία και η ηλιακή ενέργεια να συνυπάρξουν με επιτυχία;
Αυτή η τεχνολογία συνδυάζει τη γεωργική παραγωγή με τη παραγωγή ηλιακής ενέργειας στον ίδιο χώρο, προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στους αγρότες όσο και στο περιβάλλον.
- Γιάννουλη Λάρισας
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- 2410-669107 & 2410-669108
- 2410-669109
Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.
Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.
Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.
To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon
Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.
Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.